ΕΔΟΕΑΠ: “Πάνε περίπατο” τα 90.000.000 ευρώ του PSI – Έφεση μετά την απόρριψη της αγωγής

07:28 5/1/2016 - Πηγή: BankWars

Απορρίφθηκε η αγωγή του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης – ΕΔΟΕΑΠ στο Πρωτοδικείο κατά της Τράπεζας της Ελλάδος για το PSI. Ο ΕΔΟΕΑΠ διεκδικούσε αποζημίωση λόγω του κουρέματος του κεφαλαίου του γιατί είναι Νομικό Πρόσωπο ΙδιωτικούΔικαίου.

Απαιτεί

αποζημίωση 90,3 εκατομμυρίων ευρώ από την ΤτΕ “για την αδιαφανή, παράνομη και καταχρηστική διαχείριση των μετρητών-αποθεματικών του, που κατέληξε στην «υποχρεωτική» επιβολή του PSI της 9ης Μαρτίου 2012”. Πρέπει να σημειωθεί ότι η τότε διοίκηση δεν πήρε τις καταθέσεις του Ταμείου από την Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ μπορούσε σύμφωνα με τον νόμο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΕΔΟΕΑΠ θα προχωρήσει σε έφεση.

Η αγωγή κατά της Τράπεζας της Ελλάδος κατατέθηκε στις 30 Οκτωβρίου 2012, ενώ η δίκη της αγωγής είχε γίνει τον Μάϊο του 2015

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αγωγή, η άρνηση της Τράπεζας της Ελλάδος να επιστρέψει στο ακέραιο το ποσό των διαθέσιμων κεφαλαίων του Ταμείου, με τον ισχυρισμό ότι το ποσό αυτό επενδύθηκε σε ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου και σχεδόν εξανεμίστηκε λόγω του PSI, είναι παράνομη και ασυμβίβαστη προς τον σκοπό του νόμου που αναθέτει στην Τράπεζα της Ελλάδος την περιφρούρηση του κατατιθέμενου κεφαλαίου όλων των ασφαλιστικών φορέων της χώρας.

Ο ΕΔΟΕΑΠ υποστηρίζει, ότι σε κάθε περίπτωση, αντί να λάβει, ως από τον νόμο όφειλε, κάθε αναγκαίο μέτρο για την προστασία της περιουσίας του Οργανισμού, η Τράπεζα της Ελλάδος, με αθέμιτες πράξεις και παραλείψεις του διοικητή και άλλων αρμόδιων οργάνων της, που γνώριζαν ήδη από το 2009, πολύ πριν το PSI, την τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας και την ανεξέλεγκτη πορεία του δημοσιονομικού χρέους και του ελλείμματος της Ελλάδας, προκάλεσαν υπαίτια ολοκληρωτική ζημιά στα αποθεματικά του ΕΔΟΕΑΠ (και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων της χώρας), την οποία οφείλουν να αποκαταστήσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα