ΕΔΟΕΑΠ: Και πρωτοβάθμια περίθαλψη στο «Ε. Ντυνάν» με τη νέα σύμβαση

Πρωτοβάθμια περίθαλψη (εξετάσεις εκτός νοσηλείας, εξωτερικά ιατρεία), ταυτόχρονα με την έως τώρα παροχή δευτεροβάθμιας (νοσοκομειακή νοσηλεία), εξασφάλισε για τους ασφαλισμένους του ο ΕΔΟΕΑΠ, υπογράφοντας νέα σύμβαση με το ιδιωτικό θεραπευτήριο «Ερρίκος Ντυνάν» στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, η δευτεροβάθμια περίθαλψη παρέχει την πλήρη κάλυψη εξόδων νοσηλείας και

ιατρικών αμοιβών για παθολογικά και χειρουργικά περιστατικά (εκτός των οφθαλμολογικών, όπου αλλού έχουμε προνομιακές τιμές).

Επιπροσθέτως, η πρωτοβάθμια κάλυψη περιλαμβάνει ιατρικές επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία, στον εκάστοτε ιατρό ειδικότητας στη βάρδια του, χωρίς κόστος για τον ασφαλισμένο, εργαστηριακές   εξετάσεις (αιματολογικές, βιοχημικές ανοσολογικές, ορμονικές, καλλιέργειες, αξονικές-μαγνητικές τομογραφίες, σπινθηρογραφήματα, τρίπλεξ αγγείων-καρδιάς, μαστογραφίες) βάσει του κρατικού τιμολογίου τόσο σε τακτική βάση  (με ηλεκτρονικό παραπεμπτικό), όσο και σε επείγουσα (με καταβολή μόνον της προβλεπόμενης συμμετοχής τους επί του κρατικού τιμολογίου) και διενέργεια λοιπών εξετάσεων (ακτινογραφίες, υπερηχογραφήματα, αγγειογραφίες, τεστ κοπώσεως, Holter πίεσης και ρυθμού κ.ά.) με προνομιακή τιμολόγηση.

Παράλληλα, για εκτός κρατικής τιμολόγησης εξετάσεις επετεύχθη σημαντικότατη έκπτωση, επιφέροντας μεγάλη μείωση της οικονομικής επιβάρυνσης του ασφαλισμένου.

Η νέα σύμβαση επιλύει το χρόνιο πρόβλημα των χημειοθεραπευόμενων ασφαλισμένων μας, που, ενώ παρακολουθούνταν στο «Ε. Ντυνάν», δεν είχαν τη δυνατότητα να υποβληθούν  σε εξωτερική βάση στους προγραμματισμένους ελέγχους τους και στις εξετάσεις σταδιοποίησης της νόσου τους στα εργαστήρια του νοσοκομείου.

Επίσης, των ασφαλισμένων που ακόμη και για επείγουσες νοσηλείες, καλούνταν να καταβάλλουν ιατρικές αμοιβές για να τις διεκδικήσουν στη συνέχεια από τον ΕΔΟΕΑΠ, καθώς και των ασφαλισμένων που υποβάλλονταν σε επείγουσες εξετάσεις, χωρίς να χρειαστεί τελικά να εισαχθούν στο νοσοκομείο και υποχρεώνονταν να καταβάλλουν χρηματικά ποσά, μικρό μέρος των οποίων μπορούσε στη συνέχεια να τους επιστραφεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα