Δύσκολη νύχτα για τη Νάξο – Μάχη με τις φλόγες

Δύσκολη είναι η νύχτα για τα ορεινά της Νάξου αφού η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής μαίνεται μέχρι αυτή την ώρα σε δύο μέτωπα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του naxostimes.gr η πυρκαγιά μπορεί να περιορίστηκε, ωστόσο, αυτή την ώρα έχει επεκταθεί και κατευθύνεται με ένταση σε δύο μέτωπα, βόρεια της Απειράνθου και νότια της Κεραμωτής, ενώ χάρη στη μάχη που έδωσαν με τις φλόγες οι πυροσβέστες νωρίτερα, από αέρος και από την ξηρά, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα για το χωριό Μονή που το απείλησε η φωτιά.

Στα ορεινά χωριά η ανησυχία είναι πολύ μεγάλη και οι κάτοικοι μετά από

ενημέρωση από την πυροσβεστική, βρίσκονται επί ποδός και σε ετοιμότητα αν χρειαστεί, ακόμα και να εγκαταλείψουν τα χωριά τους αφού κανείς δεν ξέρει τις διαστάσεις που μπορεί να πάρει η πυρκαγιά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι ισχυροί άνεμοι που εξακολουθούν να πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχυθήκαν με οχήματα από Πάρο και Σύρο , ενώ έφτασε στο νησί και ένα πεζοπόρο τμήμα από την Αθήνα.

Συγκεκριμένα στο σημείο επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 10 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα , ενώ από αέρος επιχείρησαν τέσσερα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Μάχη με τις φλόγες στην Κεραμωτή Νάξου

Keywords
Αναζητήσεις
dyskoli-nychta-gia-ti-naxo--machi-me-tis-floges.htm
Τυχαία Θέματα