Τραγωδία στο Τέξας: 23 νεκροί, πολλοί μαθητές και δασκάλα από πυροβολισμούς σε δημοτικό

UPD 07.50: Αδιανόητη τραγωδία! 23, μέχρι στιγμής, οι νεκροί στο σχολείο του Τέξας, από πυρά σε δημοτικό σχολείο. Δράστης ένας 18χρονος Λατινοαμερικάνος, ο οποίος πριν την εισβολή στο σχολείο σκότωσε και την γιαγιά του!

Άμεση ήταν η αντίδραση του Λευκού Οίκου, με τον Αμερικανό πρόεδρο να Τζο Μπάιντεν να κηρύσσει τριήμερο εθνικό πένθος. Οι σημαίες σε όλα τα κτίρια των Ηνωμένων Πολιτειών θα κυματίζουν μεσίστιες.

“I am sick and tired of it. We have to act,” President

Biden says of mass shootings as he calls for gun reform while addressing the nation after Tuesday’s mass shooting at Robb Elementary School in Uvalde, Texas.

18 children and one adult were killed. https://t.co/oENT1Kbv27 pic.twitter.com/zAbM18IdrM

CNN (@CNN) May 25, 2022

Παρεμβαίνοντας με διάγγελμά του αμέσως μετά την επιστροφή του από την περιοδεία του στην Ασία, ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αξίωσε χθες να αναληφθεί «δράση» για να αντιμετωπιστεί η μάστιγα των επιθέσεων με τη χρήση πυροβόλων όπλων, καλώντας τα μέλη του Κογκρέσου να αψηφήσουν το λόμπι της οπλοκατοχής.

«Πόσες ακόμα δεκάδες μικρά παιδιά, που είδαν τι συνέβη, θα υποχρεωθούν να δουν τους φίλους τους να πεθαίνουν λες και βρίσκονται σε πεδίο μάχης», ενώ είναι στο σχολείο, «για τ’ όνομα του Θεού;» ρώτησε ο αρχηγός του κράτους. «Πότε, για τ’ όνομα του Θεού, θα ορθώσουμε το ανάστημά μας στο λόμπι των όπλων;» διερωτήθηκε ο 78χρονος Δημοκρατικός αρχηγός του κράτους. «Είμαι αποκαρδιωμένος και κουρασμένος», πρόσθεσε.

Τόνισε πως θεωρεί «απλά λάθος» οποιοσδήποτε 18χρονος να είναι σε θέση να αγοράζει τουφέκια εφόδου. «Αυτού του είδους τα mass shootings σπανίως συμβαίνουν αλλού στον κόσμο — γιατί; Έχουν κι αλλού προβλήματα ψυχικής υγείας, έχουν κι άλλες χώρες στον κόσμο διαλυμένες οικογένειες, ανθρώπους χαμένους. Αλλά αυτού του είδους τα mass shootings δεν γίνονται πουθενά με τη συχνότητα που γίνονται στην Αμερική», πρόσθεσε, χρησιμοποιώντας τον όρο των αμερικανικών υπηρεσιών επιβολής της τάξης για τις επιθέσεις με χρήση πυροβόλων όπλων που έχουν τέσσερα ή περισσότερα θύματα.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Δεκατέσσερις  μαθητές και μία δασκάλα είναι νεκροί από πυρά σε δημοτικό σχολείο στο Τέξας. Δράστης ένας 18χρονος Λατινοαμερικάνος, ο οποίος πριν την εισβολή στο σχολείο σκότωσε και την γιαγιά του! Αδιανόητη τραγωδία.

Ο δράστης «σκότωσε με φρικτό και παράλογο τρόπο 14 μαθητές και έναν δάσκαλο», δήλωσε ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ, προσθέτοντας ότι ο 18χρονος δράστης είναι επίσης νεκρός.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Δύο νεκροί και περισσότεροι από 12 τραυματίες από πυροβολισμούς σε σχολείο στο Τέξας

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότερα από δώδεκα παιδιά νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, μετά από πυροβολισμούς σε δημοτικό σχολείο του Τέξας, δήλωσαν την Τρίτη αξιωματούχοι νοσοκομείων. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο ύποπτος δράστης έχει τεθεί υπό κράτηση.

Δεκατρία παιδιά μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο ή λεωφορείο στο νοσοκομείο Uvalde Memorial Hospital μετά την αναφορά για την παρουσία ενός δράστη στο δημοτικό σχολείο Robb στο Uvalde, περίπου 135 χιλιόμετρα δυτικά του Σαν Αντόνιο, ανέφεραν αξιωματούχοι από το νοσοκομείο του Uvalde. Η κατάσταση της υγείας των παιδιών είναι ασαφής, όπως και το αν οι νεκροί περιλαμβάνονται σε αυτόν τον αριθμό.

Ένα άλλο νοσοκομείο, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Σαν Αντόνιο, δήλωσε ότι μια 66χρονη γυναίκα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η φύση και η σοβαρότητα των τραυματισμών των ανθρώπων δεν έγινε αμέσως γνωστή, αλλά ο δράστης τέθηκε υπό κράτηση λίγο μετά τη 1 μ.μ., ανακοίνωσε το αστυνομικό τμήμα του Uvalde.

Η Uvalde Consolidated Independent School District είχε δηλώσει ότι αναφέρθηκε ενεργός δράστης στο δημοτικό σχολείο Robb, το οποίο αριθμεί κάτι λιγότερο από 600 μαθητές. Νωρίτερα, η περιφέρεια είχε δηλώσει ότι όλα τα σχολεία της περιφέρειας είχαν αποκλειστεί λόγω πυροβολισμών στην περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα