Δύο κινήσεις Τσίπρα που βάζουν στη γωνία το “ιερατείο” της Κουμουνδούρου

Ο Α.Τσίπρας επιμένει στην αλλαγή του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και αν κάποιοι υψηλά ιστάμενοι “κομματικοί” αρνούνται να δώσουν “χώρο”.  Ο Αλέξης Τσίπρας από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, ουσιαστικά έδωσε εντολή να αντιμετωπίζονται ως απολύτως ισότιμα μέλη όσοι εγγράφονται μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας iSYRIZA.

«Έχω λοιπόν κάθετη διαφωνία

και θέλω με ευθύτητα να την εκφράσω στην ΚΕ, με την άποψη ότι όσοι εγγράφονται στην πλατφόρμα και θέλουν να συμμετάσχουν στη κομματική μας ζωή -προφανώς και δια ζώσης, στις συγκεντρώσεις και στη δράση μας σε τοπικό ή κλαδικό επίπεδο- αλλά δεν έχουν το χρόνο ή τη διάθεση να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις των οργανώσεων μας, δεν πρέπει να είναι ισότιμα μέλη, αλλά απλοί υποστηρικτές ή ακόμη χειρότερα να τους θεωρούμε υποτιμητικά followers», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αλλά και η μη ανακοίνωση του νέου ονόματος του κόμματος στην Κεντρική Επιτροπή και η παραπομπή του θέματος στην επόμενη Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ) στην οποία συμμετέχουν και όσοι έχουν προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΑΣΟΚ και άλλα κόμματα, έχει τη δική της σημασία. Ο Α.Τσίπρας, θεωρεί ότι ούτε το όνομα είναι στην αποκλειστική δικαιοδοσία του “ιερατείου” της Κουμουνδούρου, γεγονός που χαροποιεί ιδιαίτερα τα νέα μέλη.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ….ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ

Δύο κρίσιμα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν για το αύριο 

Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε δύο κρίσιμα ερωτήματα που θα πρέπει να συζητηθούν στην ΚΕ

Πρώτο ερώτημα: Πως θα καταφέρει, τη δεύτερη φορά η Αριστερά, κερδίζοντας τις εκλογές, να αναλάβουμε την ευθύνη και τον έλεγχο όχι μόνο των κυβερνητικών θέσεων, ή των υπουργείων, αλλά και κρίσιμων αρμών της εξουσίας;  

Και δεύτερον : Πως θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε, με δεδομένες τις δεσμεύσεις μας την ΕΕ, αλλά τώρα που είμαστε πια εκτός μνημονίων και άρσης κυριαρχίας,  ένα πρόγραμμα ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων και μεγάλων τομών, που θα αλλάξει προς το καλύτερο τη ζωή της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Τα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να καταφέρει να αλλάξει τις συνθήκες ζωής των πολλών έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στο προβληματισμό της Κ.Ε.

Αυτά τα ερωτήματα πρέπει να τα απαντήσουμε σύντροφοι, αν θέλουμε να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα και πρακτικό αποτέλεσμα επωφελές για την επόμενη μέρα, όλη αυτή η σπουδαία διαδικασία του απολογισμού.

Πρώτον γιατί η αριστερά δε θέλει την εξουσία για την εξουσία. Αλλά για να αλλάξει τις συνθήκες της ζωής των πολλών. Για να προχωρήσει αναγκαίους μετασχηματισμούς στη κατεύθυνση της κοινωνικής δικαιοσύνης.  Και δεύτερον γιατί τη δεύτερη φορά δε θα υπάρχει δικαιολογία, καμία.  Ούτε δεν ήξερα, ούτε δεν υπολόγισα. Τώρα τα ξέρουμε όλα. Και οφείλουμε να τα υπολογίσουμε όλα.

Μπορούμε, λοιπόν, να κυβερνήσουμε εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα ριζοσπαστικό, μεγάλων τομών προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας, όταν σε κρίσιμα ερωτήματα, που μας απασχολούν δεν έχουμε δώσει απαντήσεις και λύσεις ;

Τι κάνουμε με τις τράπεζες, τα κόκκινα δάνεια, τη προστασία των δανειοληπτών;

Τι κάνουμε με την ΤτΕ, όταν συστηματικά και με σχέδιο υπονομεύει την ίδια τη κυβέρνηση;

Τι κάνουμε με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς όταν αποτελούν οι ίδιες εστίες διαφθοράς και κράτος εν κράτη ;

Τι κάνουμε με τη δημόσια διοίκηση και τους θύλακες δολιοφθοράς του κυβερνητικού έργου;

Τι κάνουμε με τους εκπροσώπους της διαπλοκής και του παλιού πολιτικού συστήματος μέρα στις κρατικές δομές;

Τι κάνουμε με του ολιγάρχες που κατέχουν μονοπωλιακές θέσεις στα μέσα ενημέρωσης;

Αυτά είναι κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν όχι μόνο ένα κόμμα αλλά την ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα