Δραματικές ώρες καταστροφής στην Ουκρανία – Η Δύση στέλνει βοήθεια, ο Ζελένσκι έτοιμος για όλα

Σε εξέλιξη η καταστροφική πολιορκία του Κίεβο από ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, χιλιάδες οι πρόσφυγες, μεγάλος ο αριθμός  των νεκρών και η Δύση αρχίζει να …ξυπνά.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, έδωσε οδηγίες στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ προκειμένου να αποδεσμεύσει κονδύλι ύψους 350 εκατ. δολαρίων ως στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία καθώς η χώρα προσπαθεί να αποκρούσει μια ρωσική εισβολή.

Ο Μπάιντεν στέλνει 350 εκατ. δολάρια ως στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία

Ο ΖΕΛΕΝΣΚΙ

Σύμφωνα με

το Associated Press o Ουκρανός πρόεδρος κλήθηκε να εκκενώσει το Κίεβο με εντολή της αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά απέρριψε την πρόταση.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε το Σάββατο ότι θα παραμείνει στο Κίεβο, καθώς εμφανίστηκε σε βίντεο που γυρίστηκε έξω από το γραφείο του στην πρωτεύουσα, μετέδωσε το Reuters.

ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΔΙΑΥΛΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

Ενώ μαίνονται οι μάχες σε πολλά μέτωπα σε όλη τη χώρα, ο εκπρόσωπος του Ζελένσκι, Σεργκίι Νικιφόροφ δήλωσε αργά χθες,  πως η ηγεσία του Κιέβου είναι σε επαφή με τη Μόσχα για την ενδεχόμενη διεξαγωγή συνομιλιών, αν και η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε πως η Ουκρανία απέρριψε αρχικά τις συνομιλίες και ανέβαλε τη λήψη απόφασης μέχρι σήμερα.

Η Ρωσία είχε αποδεχθεί προηγουμένως την πρόταση του Ζελένσκι για συνομιλίες, με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ να τη χαρακτηρίζει ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Η Ρωσία θεωρεί πως η πρωτεύουσα της Λευκορωσίας Μινσκ θα ήταν ο ιδανικός τόπος συνάντησης, αν και μετά από ουγγρική πρόταση είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο μία τέτοια συνάντηση να γίνει στη Βουδαπέστη.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε πως πρέπει “να δοθεί άλλη μια ευκαιρία στην ειρήνη” μετά το ρωσικό βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας για το σχέδιο ψηφίσματος που θα καταδίκαζε τις ενέργειες της Μόσχας.

ΟΗΕ: Ποιοι “ένιψαν τας χείρας” στο ψήφισμα κατά της Ρωσίας- Γκουτέρες: Να δοθεί άλλη μια ευκαιρία στην ειρήνη

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Χιλιάδες πρόσφυγες από την Ουκρανία υποδέχονται Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Ρουμανία

ΣΤΑ ΠΕΔΙΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ

Σύμφωνα με ανταποκριτή του Reuters, δύο πύραυλοι έπληξαν περιοχές νοτιοδυτικά στο Κίεβο, σήμερα Σάββατο. Ένας από τους πύραυλους προσγειώθηκε στην περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο του Ζουλιάνι, σημείωσε.

Ένας άλλος μάρτυρας είπε ότι οι πύραυλοι έπληξαν περιοχή κοντά στην πλατεία της Σεβαστούπολης, ενώ η κυβέρνηση της Ουκρανίας είπε ένας από τους πυραύλους έπληξαν σύμπλεγμα κατοικιών.

«Πρόκειται για ένα ακόμη έγκλημα της Ρωσικής Ομοσπονδίας για το οποίο δεν υπάρχει καμία δικαιολογία», αναφέρει το Ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών που έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο.

Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες βράδυ στο Κίεβο, δήλωσε σήμερα το πρωί του Σαββάτου 26 Φεβρουαρίου ο δήμαρχος της πόλης. Μέχρι τις 6.00 το πρωί 35 άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, είχαν τραυματιστεί.

Ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν την Μελιτόπολη στη νοτιοανατολική ουκρανική επαρχία Ζαπορίζια, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το υπουργείο ανέφερε επίσης πως η Ρωσία χρησιμοποίησε αεροπορικούς και εκτοξευόμενους από πλοία πυραύλους κρουζ προκειμένου να εξαπολύσει πλήγματα στη διάρκεια της νύχτας εναντίον στρατιωτικών στόχων στην Ουκρανία.

Οι Ρώσοι πλησιάζουν στο Κίεβο – Εκεχειρία και ειρήνη ζητάει ο Ζελένσκι – Χιλιάδες οι Ουκρανοί πρόσφυγες

[contact-form]
Keywords
Τυχαία Θέματα