Δραγασάκης στο Κίνημα Αλλαγής: Μαζί να προχωρήσουμε – Θυμήθηκε και τον Αντρέα

Χείρα συνεργασίας προς το Κίνημα Αλλαγής από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και εκ των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη, στο συνέδριο στο ΣΕΦ.

«Επανέρχονται στο προσκήνιο άλλες παραδοσιακές διαχωριστικές γραμμές πρόοδος-συντήρησης, μετά την άρση του διαχωρισμού μνημόνιο –αντιμνημόνιο».

Ο κ.Δραγασάκης

θυμήθηκε τη συνεργασία της Αριστεράς με το ΠΑΣΟΚ, τα πρώτα 4 χρόνια της πρώτης κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου, όπως και τη γνωριμία του με αυτόν, αλλά και τη συνεργασία του στο πλαίσιο της Οικουμενικής κυβέρνησης του 1989-1990 με τον Γιώργο Γεννηματά.

«Στην Ευρώπη σήμερα συγκρούονται τρία, ανταγωνιστικά μεταξύ τους, σχέδια: το πρώτο είναι το σχέδιο της συνέχειας, η σχολή να μείνουν όλα ίδια σαν να μην υπήρξε κρίση, ένα σχέδιο, που υπονομεύει τη συνοχή και το μέλλον της Ευρώπης, το δεύτερο του ακροδεξιού λαϊκισμού και της εθνικής περιχαράκωσης και το τρίτο, που είναι υπό διαμόρφωση και έχει στόχο την οικοδόμηση μίας προοδευτικής, κοινωνικής και δημοκρατικής Ευρώπης με στόχο την καταπολέμηση των ανισοτήτων», εκτίμησε ο κ. Δραγασάκης, που χαρακτήρισε τις επικείμενες αποφάσεις για αυτήν τη στρατηγικού χαρακτήρα αντιπαράθεση, σημαντικότερες από δευτερεύουσες συγκρούσεις.

«Με ποιους όρους θα επιτύχουμε τη ρήξη με το παρελθόν, με ποιες πολιτικές θα ανακουφίσουμε άμεσα κυρίως αυτούς, που επλήγησαν περισσότερο και με ποιο σχέδιο θα δημιουργήσουμε προοπτική για τη νέα γενιά, αυτά είναι τα σοβαρά διακυβεύματα» επέμεινε το εμβληματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι πρόωρη η αναφορά Γεννηματά για νέα διπολισμό μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, υπάρχει ένας κοινωνικός διπολισμός, αλλά ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί ο μετασχηματισμός», επισήμανε ο Γ. Δραγασάκης.

«Πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ πίστευε σε ένα μεγάλο σχηματισμό προοδευτικής κατεύθυνσης που θα αναλάβει την ευθύνη για την προοδευτική κατεύθυνση της χώρας», κατέληξε ο Γιάννης Δραγασάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα