Δώρο και στους καναλάρχες! Παράταση 5 μηνών για να πληρώσουν δόση αδειών

«Δώρο» για τους καναλάρχες η τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση, που δίνει πεντάμηνη ανάσα στους ιδιοκτήτες καναλιών για να πληρώσουν την δεύτερη δόση για την αποπληρωμή του συνολικού τιμήματος που θα καταβάλλουν για τις άδειες.

Ο νόμος προέβλεπε την καταβολή της πρώτης δόσης εντός 15 ημερών από τη λήξη του διαγωνισμού και κάθε Ιανουάριο τις υπόλοιπες εννιά δόσεις. Με την νέα ρύθμιση αντί του Ιανουαρίου οι υπόχρεοι θα καταβάλλουν το ποσό έως

τις 15 Μαΐου.
Η τροπολογία προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ, της ΔΗΣΥ και του ΚΚΕ.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος είπε: «Οι τηλεοπτικοί σταθμοί πληρώνουν για πρώτη φορά για τις συχνότητες. Μας ενδιαφέρει να υπάρξει νομιμότητα. Τώρα η αντιπολίτευση βγαίνει ευαίσθητη γιατί δεν πληρώνουν οι καναλάρχες;».

Και παραδέχθηκε: «Δίνουμε μια διευκόλυνση γιατί ο νόμος μας είναι πολύ αυστηρός. Η ρύθμιση είναι ανώδυνη. Δεν αναβάλλεται καμία δόση. Εσείς της αντιπολίτευσης αφήσατε καθαρό αποτύπωμα γιατί δεν κάνατε ποτέ διαγωνισμό και όταν εμείς το επιχειρήσαμε, εσείς λειτουργήσατε ως αυτόκλητοι προστάτες των καναλαρχών. Εμείς εισπράξαμε 25 εκατ. ευρώ από τέλη συχνοτήτων και 175 εκατ. ευρώ από φόρο διαφήμισης».

Keywords
Τυχαία Θέματα