Δομικές αλλαγές στα ΕΛΤΑ – Πως θα προσληφθούν 520 έκτακτοι υπάλληλοι – Αύξηση τιμολογίων

Κρίσιμος μήνας ο Φεβρουάριος για τα ΕΛΤΑ, με πιθανή και την αλλαγή “κορυφής”, με αποχώρηση του Προέδρου Πολυχρόνη Γριβέα.

Μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου αναμένεται να έχουν αποχωρήσει 1330 ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι (διανομή-καταστήματα) ενώ ήδη 200 έχουν αποχωρήσει από τις 17 Ιανουαρίου. Οι (αρχικά) διμηνίτες που θα προσληφθούν, αναλαμβάνουν το τιτάνιο έργο να εξυπηρετήσουν σχεδόν διπλάσιες περιοχές από αυτές που εξυπηρετούσαν αυτοί που αποχώρησαν.

ΟΙ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Στην πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας δύο (2) μηνών πλήρους απασχόλησης, συνολικά 520 έκτακτων υπαλλήλων, προχωρούν άμεσα τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) Α.Ε., για την κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών σε υπηρεσιακές λειτουργίες Περιφερειακών Διευθύνσεών τους, στις ειδικότητες ΔΕ διανομέων και ΔΕ εσωτερικής εκμετάλλευσης, σε διάφορους νομούς της χώρας. Την εγκριτική απόφαση έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο των ΕΛΤΑ στην 1804/19-12-2019 συνεδρίασή του.

Οι προκηρύξεις για την πλήρωση των θέσεων έχουν αρχίσει να τρέχουν μαζί με τις προθεσμίες υποβολής των αιτήσεων (ώρες υποβολής 8.30 π.μ. – 13.30), ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να έχει δημοσιευθεί το σύνολο των σχετικών ανακοινώσεων από τις κατά τόπους Διευθύνσεις των ΕΛΤΑ.

Απαιτούμενα προσόντα

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει να εκτελέσουν τα καθήκοντα της θέσης που επιλέγουν και να είναι ηλικίας 18-65 ετών.

ΔΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ

(Κωδικοί θέσης 215, 216, 217, 218, 219, 220)

Τίτλος σπουδών και λοιπά απαιτούμενα (τυπικά & τυχόν πρόσθετα) προσόντα

Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Χρηματοπιστωτικών και Διοικητικών Υπηρεσιών (πρώην Οικονομίας και Διοίκησης) ή Πτυχίο Β΄ κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ), ανεξάρτητα από ειδικότητα, ή Πτυχίο Α΄ κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης ή  Απολυτήριος τίτλος  Ενιαίου Λυκείου ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου, ανεξάρτητα από κλάδο ή ειδικότητα ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου, ανεξάρτητα από ειδικότητα ή Λυκείου Γενικής Κατεύθυνσης ή άλλος ισότιμος και αντίστοιχος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής.

Εμπειρία και τρόπος απόδειξης

1) Προϋπηρεσία στον ΕΛΤΑ σε έργο της Ειδικότητας Εσωτερικής Εκμετάλλευσης, η οποία αποδεικνύεται με σχετική βεβαίωση του ΕΛΤΑ, στην οποία θα αναγράφεται η διάρκεια της απασχόλησης και το είδος απασχόλησης (πλήρους ή μερικής) 2) προϋπηρεσία εκτός ΕΛΤΑ, σε έργο παρεμφερές και ανάλογο με το έργο της εν λόγω ειδικότητας, η οποία αποδεικνύεται: από σχετική βεβαίωση του εργοδότη στην οποία θα αναγράφονται ο χρόνος εργασίας, το αντικείμενο απασχόλησης και το είδος απασχόλησης (πλήρους ή μερικής) ή από βεβαίωση χρόνου ασφάλισης (ένσημα) και υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, στην οποία ο αιτών/η αιτούσα θα δηλώνει ότι εργάστηκε το εν λόγω χρονικό διάστημα, το έργο στο οποίο απασχολήθηκε και το είδος απασχόλησης (πλήρους ή μερικής)

Εντοπιότητα

Προτάσσονται των λοιπών υποψηφίων, που κατατάσσονται με τα ίδια τυπικά προσόντα πρόσληψης, κύρια ή επικουρικά, ανεξάρτητα από το σύνολο της βαθμολογίας που συγκεντρώνουν από τα βαθμολογούμενα κριτήρια, οι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Κόνιτσας Ν. Ιωαννίνων, του Δήμου Κέρκυρας και των Δήμων του Νομού Γρεβενών, όπου προκηρύσσονται οι θέσεις, λόγω παραμεθόριου (άρθρο ένατο, παρ. 28 του Ν. 4057/2012). Για τις υπόλοιπες θέσεις δεν ισχύει το κριτήριο της εντοπιότητας.

ΔΕ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ

(Κωδικοί θέσης 105,106,107 & 108)

Τίτλος σπουδών και λοιπά απαιτούμενα (τυπικά & τυχόν πρόσθετα) προσόντα

Οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής, ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της αλλοδαπής, ανεξαρτήτως ειδικότητας.Αδεια οδήγησης μοτοσικλέτας κατηγορίας Α΄ (σταδιακής πρόσβασης), εκτός του μοτοποδηλάτου, η οποία να είναι σε ισχύ.

Εμπειρία και τρόπος απόδειξης

Προϋπηρεσία στον ΕΛΤΑ σε έργο διανομής, η οποία αποδεικνύεται με σχετική βεβαίωση του ΕΛΤΑ, στην οποία θα αναγράφεται η διάρκεια απασχόλησης και το είδος απασχόλησης (πλήρους ή μερικής).Προϋπηρεσία σε έργο διανομής, οπουδήποτε εκτός ΕΛΤΑ, η οποία αποδεικνύεται: από σχετική βεβαίωση του εργοδότη στην οποία θα αναγράφονται ο χρόνος εργασίας, το αντικείμενο απασχόλησης και το είδος απασχόλησης (πλήρους ή μερικής) ή από βεβαίωση χρόνου ασφάλισης (ένσημα) και υπεύθυνη δήλωση του αιτούντος στην οποία θα δηλώνει υπεύθυνα ότι εργάστηκε το εν λόγω χρονικό διάστημα σε έργο διανομής με μερική ή πλήρη απασχόληση.

Εντοπιότητα

Για τη θέση με κωδικό 107 προτάσσονται των λοιπών υποψηφίων, που κατατάσσονται με τα ίδια τυπικά προσόντα πρόσληψης, κύρια ή επικουρικά, ανεξάρτητα από το σύνολο της βαθμολογίας που συγκεντρώνουν από τα βαθμολογούμενα κριτήρια, οι μόνιμοι κάτοικοι παραμεθόριων περιοχών (άρθρο ένατο, παρ. 28 του Ν. 4057/2012). Για τις υπόλοιπες θέσεις δεν ισχύει το κριτήριο της εντοπιότητας.

Θέσεις και διευθύνσεις υποβολής

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση και να την υποβάλουν μαζί με τα σχετικά δικαιολογητικά στις ακόλουθες διευθύνσεις:

Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου

ΔΕ εσωτερικής εκμετάλλευσης

Ιωάννινα 4

Κόνιτσα 1

Κέρκυρα 1

Γρεβενά 1

Κεντρικό Κατάστημα Ιωαννίνων, Μ. Μπότσαρη 1 – 451 01 Ιωάννινα, (τηλ. επικοινωνίας: 26510 28698).

Κατάστημα Ανατολής, Ιωαννίνων 25 – 450 03 Ιωάννινα (τηλ. επικοινωνίας: 26510 49576).

ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ

Τα ΕΛΤΑ προχωρούν σε μεγάλη αύξηση των τιμολογίων από την 1η Μαρτίου.
Συγκεκριμένη η τιμή για αλληλογραφία πρώτης επίδοσης (την επόμενη ημέρα) αυξάνεται από τα 0,72 ευρώ στα 2 ευρώ και της δεύτερης επίδοσης (χ+3 ημέρες) από τα 0,34 ευρώ στο 1 ευρώ.

Η μελέτη της PricewaterhouseCoopers 

Το κλείσιμο 250 καταστημάτων, το λουκέτο σε 80 γραφεία και την απόλυση 2.000 υπαλλήλων προέβλεπε η μελέτη για το μέλλον των ΕΛΤΑ που συγκρότησε πριν τρία χρόνια η PricewaterhouseCoopers (PwC), μια από τις μεγαλύτερες συμβουλευτικές εταιρείες με έδρα στον Λονδίνο. Η μελέτη αυτή υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια στα συρτάρια των ΕΛΤΑ και επηρεάζει κατά περιόδους τις κινήσεις της διοίκησης, όπως θα επηρεάσει και το σχέδιο ανασυγκρότησης. Με βάση αυτή, υπήρξαν τα λουκέτα τα προηγούμενα χρόνια αλλά και τις τελευταίες ημέρες. Επίσης στην μελέτη προβλεπόταν το πρόγραμμα της εθελουσίας, που η προηγούμενη διοίκηση δεν θέλησε να εφαρμόσει και αποφάσισε να προσλάβει έκτακτους εργαζόμενους για την κάλυψη των αναγκών. «Κανονικά απαγορεύεται να προσλαμβάνουν ενοικιαζόμενους υπαλλήλους σε δημόσιες εταιρείες, βάση του νόμου 2956 του 2001. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλησε να ολοκληρώσει το σχέδιο για να μην υπάρχει πολιτικό κόστος. Έτσι, προσέλαβε 1.500 έκτακτους εργαζόμενους για ψηφοθηρικούς λόγους» υποστηρίζει ο Κωνσταντίνος Πάλλας, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ).

ΕΛΤΑ: Κλείνουν καταστήματα, φεύγουν 1000 “νοικιασμένοι” συμβασιούχοι

Keywords
Τυχαία Θέματα