ΔΟΛΑΡΙΟ: “Βασιλιάς” των νομισμάτων – Δώδεκα εβδομάδες χωρίς πτώση και …συνεχίζει

Από το καλό στο καλύτερο προχωρά το δολάριο καθώς έχει σημειώσει 12 συνεχόμενες εβδομάδες κερδοφορίας.

Η άνοδος του αμερικανικού νομίσματος (που την Παρασκευή βοηθήθηκε από τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για την αγορά εργασίας να “σκαρφαλώσει” ακόμη ψηλότερα) οφείλεται κυρίως σε θεμελιώδεις παράγοντες και γι’αυτό προβλέπεται από τους αναλυτές πως θα συνεχιστεί.

Παράλληλα, αυξάνονται ραγδαία οι short τοποθετήσεις τόσο στο ευρώ, όσο και στο γιεν.

“Όσο

η αμερικανική κεντρική τράπεζα, η Fed, απομακρύνεται σταδιακά από την υπερβολικά χαλαρή νομισματική πολιτική, τόσο θα επωφελείται το δολάριο”, σχολιάζουν οι αναλυτές της γαλλικής Societe Generale.

Όπως προσθέτουν, στη συνεχή ισχυροποίηση του αμερικανικού νομίσματος συμβάλλουν και οι πιέσεις που δέχονται οι οικονομίες και τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών.

“Υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω ισχυροποίηση του δολαρίου”, συναινούν και οι αναλυτές της Bank of Tokyo Mitsubishi.

Το ενδιαφέρον αυτή την εβδομάδα είναι μεγάλο καθώς:

Συνεχίζονται οι κόντρες στην ΕΚΤ με τον Weidmann να δηλώνει αντίθετος στο πρόγραμμα ABS, σε δηλώσεις του το Σαββατοκύριακο.Τα AUD και NZD επιχειρούν να ανακάμψουν στο ξεκίνημα της εβδομάδας αλλά οι ενδείξεις είναι πολύ πρώιμες.Ανεπίσημες μετρήσεις σχετικά με τις απόψεις των μελών της ΒΟΕ, δείχνουν ότι αν υπήρχε η πρόταση για αύξηση επιτοκίων «τώρα», το αποτέλεσμα θα ήταν 6-3. Οι αναλυτές διαφωνούν.Σημαντική αναμένεται η τρέχουσα εβδομάδα και για τα εμπορεύματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα