ΔΝΤ: Προεκλογική παρέμβαση για την Ελλάδα – “Σημαντική η πολιτική σταθερότητα”

17:46 8/5/2014 - Πηγή: BankWars

Η πολιτική σταθερότητα αποτελεί σημαντικό ζήτημα για την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος, τόνισε το απόγευμα της Πέμπτης από την Ουάσινγκτον ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, ερωτηθείς για τις επικείμενες διπλές εκλογές στην Ελλάδα.

Στην επόμενη αξιολόγηση το χρέος

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ, το ζήτημα του ελληνικού χρέους, θα τεθεί

στην έκτη αξιολόγηση.

Σε ερώτηση για το αν το ΔΝΤ έχει να κάνει κάποιο σχόλιο όσον αφορά το ελληνικό χρέος, ο κ. Ράις απάντησε:

Όπως έχουμε πει πολλές φορές, οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν δεσμευτεί να προσφέρουν ελάφρυνση χρέους εφόσον χρειαστεί και έτσι ώστε η Ελλάδα να παραμείνει σε τροχιά εφαρμογής του προγράμματος.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος παραμένουν οι ίδιες, δηλαδή ότι θα συνεχίσει να κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Ερωτώμενος για το αν η συζήτηση για το ελληνικό χρέος «μετατίθεται» συνεχώς για αργότερα, ο κ. Ράις απάντησε ότι το ΔΝΤ θεωρεί πως οι συζητήσεις για το ελληνικό πρόγραμμα συνεχίζονται σε ομαλή βάση.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η Ελλάδα ήταν μεταξύ των ζητημάτων τα οποία συζήτησαν η Άγκελα Μέρκελ και η Κριστίν Λαγκάρντ στην συνάντηση τους στις 2 Μαίου στην Ουάσιγκτον.

Σε ερώτηση για το αν οι πόροι του ΤΧΣ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την χρηματοδότηση του προγράμματος ή την μείωση του ελληνικού χρέους, ο κ. Ράις δεν έκανε κάποιο σχόλιο λέγοντας ότι είναι ένα ζήτημα που θα συζητηθεί στο πλαίσιο της επόμενης αξιολόγησης.

Original article: ΔΝΤ: Προεκλογική παρέμβαση για την Ελλάδα – “Σημαντική η πολιτική σταθερότητα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα