ΔΝΤ: Εμπόδιο ο προστατευτισμός στην παγκόσμια οικονομία

Oι παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές απειλούνται από τον προστατευτισμό και την καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων και κρίνεται αναγκαία η λήψη μέτρων για τη βοήθεια εκείνων που μένουν πίσω εξαιτίας της παγκοσμιοποίησης, υπογραμμίζει σε ανακοίνωση της η συμβουλευτική επιτροπή (IMFC) του ΔΝΤ, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Η παγκόσμια οικονομία έχει επωφεληθεί από την παγκοσμιοποίηση και την τεχνολογική πρόοδο. Ωστόσο οι προοπτικές της απειλούνται

από τις εσωστρεφείς πολιτικές οι οποίες περιλαμβάνουν τον προστατευτισμό και τις στάσιμες μεταρρυθμίσεις.

Δεσμευόμαστε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε πολιτικές για την αντιμετώπιση των ανησυχιών εκείνων που έχουν μείνει πίσω και να διασφαλίσουμε ότι όλοι θα έχουν την ευκαιρία να επωφεληθούν από την παγκοσμιοποίηση και τις τεχνολογικές μεταβολές, αναφέρει το προσχέδιο της IMFC.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η παγκόσμια ανάκαμψη παραμένει αργή και άνιση. Η ανάπτυξη αναμένεται να ενισχυθεί ελαφρά το 2017 κυρίως λόγω της συμβολής των αναδυόμενων αγορών. Η επίμονα χαμηλή ανάπτυξη έχει αναδείξει διαρθρωτικές αδυναμίες και κινδυνεύει να επιβαρύνει περισσότερο τις προοπτικές «αποκλεισμών», τονίζει η IMFC.

Σημειώνεται ότι η IMFC αποτελείται από 24 μέλη και ασκεί συμβουλευτικό ρόλο στο συμβούλιο διοικητών(board of governors) του ΔΝΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα