Διπλωματικός πυρετός για το προσφυγικό – Επαφές Τσίπρα – Μέρκελ και Κοτζιά-Σταϊνμάιερ

Διπλωματικός πυρετός για το προσφυγικό. Επαφές σήμερα του Πρωθυπουργού με την Α.Μέρκελ και του υπουργού Εξωτερικών Ν.Κοτζιά με τον Γερμανό υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ

ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΕ Α.ΜΕΡΚΕΛ

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ, κατά

την οποία της εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για τη μη τήρηση των συμφωνηθέντων σχετικά με τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.Παράλληλα, ζήτησε και υπήρξε συμφωνία να στηριχθεί η Ελλάδα, να ενταθεί η προσπάθεια για την εφαρμογή όλων των συμφωνηθέντων, και να ξεκινήσει άμεσα η αποστολή του ΝΑΤΟ με στόχο την εξάρθρωση των δικτύων διακινητών ανθρώπων και τη μείωση των προσφυγικών ροών.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΤΖΙΑ – ΣΤΑΙΝΜΑΙΕΡ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά, είχε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, αναφορικά με τις τελευταίες, δραματικές εξελίξεις στο ζήτημα της προσφυγικής κρίσης.
Αναφερόμενος στη σημερινή διάσκεψη της Αυστρίας με τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων, ο Γερμανός ΥΠΕΞ είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορεί να εξαιρεθεί ένα κράτος από διαπραγματεύσεις, οι οποίες το αφορούν».
Σύμφωνα με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Σαουσάν Σέμπλι, η γερμανική πλευρά υπογράμμισε, «για άλλη μια φορά, ότι στην προσφυγική κρίση μόνο μια ευρωπαϊκή λύση μπορεί να οδηγήσει στον στόχο».

«Ο υπουργός έχει συχνά επισημάνει ότι δεν μπορεί να εξαιρεθεί ένα κράτος από διαπραγματεύσεις οι οποίες το αφορούν και το είπε χθες και πάλι στον Έλληνα ομόλογό του» δήλωσε η κυρία Σέμπλι και τόνισε ότι «δεν θα προχωρήσουμε, αν ο καθένας προσπαθεί να επιφέρει λύσεις μόνος για τον εαυτό του», ενώ πρόσθεσε πως «είμαστε όλοι της άποψης ότι «πρέπει να φυλάξουμε καλύτερα τα εξωτερικά σύνορα» και «δεν υπάρχει κανείς που να λέει ότι δεν πρέπει να γίνει αυτό».

Keywords
Τυχαία Θέματα