Δημοσκόπηση: ΝΔ 29,9% – ΣΥΡΙΖΑ 19,4% – ΧΑ 6% – ΚΚΕ και ΔΗΣΥ 5%

Αν αύριο είχαμε εκλογές, το κόμμα που θα έβγαινε πρώτο θα ήταν η ΝΔ με ποσοστό 29,9%. Δεύτερο κόμμα θα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,4% , σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία “Interview” για τη Βεργίνα Τηλεόραση.

Τρίτο και τέταρτο κόμμα που θα ψήφιζαν

οι ερωτηθέντες «εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές», είναι η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 6.0% και ακολουθούν το ΚΚΕ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5.0%.

Οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνουν ποσοστό 2,5% , ενώ το Ποτάμι εμφανίζει ποσοστό 2%.

Σε ότι αφορά την αξιολόγηση των «πρωτοκλασάτων» στελεχών της ΝΔ, πρώτος σε ποσοστά (65,9%) εμφανίζεται ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ στη δεύτερη θέση είναι οι Μάκης Βορίδης (59,9%) , Κώστας Χατζηδάκης (59.5%) και Βασίλης Οικονόμου (40,9%).

Στο πλαίσιο της έρευνας οι ερωτηθέντες απάντησαν και «ποια χώρα θεωρούν περισσότερο φιλική προς την Ελλάδα», με την Ρωσία να έρχεται ως πρώτη επιλογή με ποσοστό 43% , τις ΗΠΑ με μεγάλη διαφορά στο 16% και τη Γερμανία στο 13%.
Αντίστοιχα , στην ερώτηση ποιον ηγέτη εκτιμούν οι Έλληνες περισσότερο ο Βλάντιμιρ Πούτιν συγκέντρωσε ποσοστό 39%, η Άνγκελα Μέρκελ 11%, ενώ ο νεοεκλεγείς Ντόναλντ Τράμπ μόλις 9%! έρευνα σε δείγμα 1000 ατόμων, που διενήργησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων “Interview” για λογαριασμό με τη Βεργίνα Τηλεόραση.

Keywords
Τυχαία Θέματα