Δημοσκόπηση: «Ναι» στο εμβόλιο, «όχι» σε πρόωρες εκλογές – ΝΔ 38,6%, ΣΥΡΙΖΑ 20%

Τη γνώμη των Ελλήνων για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, τον πρόσφατο ανασχηματισμό αλλά και αν επιθυμούν πρόωρες εκλογές καταγράφειδημοσκόπηση της Marc, που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha.Συγκεκριμένα, ως προς την πρόθεση εμβολιασμού κατά της Covid-19, το 70,1% απαντά «ναι» ή «μάλλον ναι» έναντι 26,5% που εμφανίζονται αρνητικοί.Σε όσους δηλώνουν ότι προτίθενται να κάνουν το εμβόλιο, περιλαμβάνεται η συντριπτική πλειονότητα των ηλικιωμένων, ενώ παρά την
προοπτική του εμβολίου, οι περισσότεροι Έλληνες θεωρούν ότι η επιστροφή στην κανονικότητα θα χρειαστεί χρόνο, πέρα από το Πάσχα και ίσως ακόμα και το καλοκαίρι. Tο 53% αξιολογεί θετικά και μάλλον θετικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ενώ ένας στους δύο εμφανίζεται ικανοποιημένος από τα μέτρα οικονομικής στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Για το πότε θα επιτευχθεί η επιστροφή στην κανονικότητα ως το Πάσχα λέει το 8,4%, το καλοκαίρι λέει το 29,8%, ως το τέλος του 2021 πιστεύει το 29,3%. Επιστροφή στην κανονικότητα το 2022 θεωρεί το 16,7% ενώ για ακόμη αργότερα κάνει λόγο το 9,8%.

Αναφορικά με την πρόθεση ψήφου το προβάδισμα της ΝΔ φτάνει τις 18,6 ποσοστιαίες μονάδες, συγκεντρώνοντας 38,6% έναντι 20% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 3,8% και το ΜέΡΑ25 με 2%.Το 53,6% θεωρεί ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση τα πράγματα θα ήταν χειρότερα, τα ίδια λέει το 23,3% ενώ καλύτερα θεωρεί πω θα ήταν τα πράγματα το 23,3%.
Keywords
Τυχαία Θέματα