Δημοσκόπηση: Μητσοτάκη δείχνει και η νέα έρευνα της Pulse – ΝΔ 33,5%, ΣΥΡΙΖΑ 26%, ΠΑΣΟΚ 11%, ΚΚΕ 6%, Λύση 4%

ΝΔ και Μητσοτάκη έδειξε άλλη μία δημοσκόπηση. Σύμφωνα με την νέα έρευνα της Pulse για τον ΣΚΑΙ που έγινε στο διάστημα 19 – 23 Ιανουαρίου, η ΝΔ, με αναγωγή επί των εγκύρων, προηγείται

του ΣΥΡΙΖΑ με 7,5 μονάδες, παίρνοντας 33,5%, έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί στην 3η θέση με 11% και αμέσως μετά  το ΚΚΕ με 6% και η Ελληνική Λύση με 4%. Οριακά κάτω από το 3% βρίσκεται το ΜέΡΑ25 με 2,5%.

Στην παράσταση νίκης το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας είναι ακόμα μεγαλύτερο, με περισσότερους από τους μισούς συμμετέχοντες να δηλώνουν ότι το κόμμα της σημερινής κυβέρνησης θα επικρατήσει και στις επερχόμενες εκλογές.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ λαμβάνει το 58% και ΣΥΡΙΖΑ μόλις 23%.

Ο κ. Μητσοτάκης αναδεικνύεται καταλληλότερος τόσο για πρωθυπουργός, όσο και ως εκφραστής του κεντρώου χώρου, έναντι του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Ανδρουλάκη. Επίσης, η έρευνα έδειξε την προτίμηση των πολιτών στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να έχει μία δεύτερη ευκαιρία για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Τέλος, όσον αφορά στις προτιμήσεις των πολιτών για αυτοδύναμη κυβέρνηση ή κυβέρνηση συνεργασίας, τα ποσοστά παραμένουν μοιρασμένα. Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία δείχνει να έχει το προβάδισμα στις προτιμήσεις, σε όλα τα πιθανά σενάρια.

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει τις προτιμήσεις των πολιτών τόσο για αυτοδύναμη κυβέρνηση (σε ποσοστό 31%), όσο και για κυβέρνηση συνεργασίας (σε ποσοστό συνολικά 42%). Ο ΣΥΡΙΖΑ υπολείπεται και στις δύο κατηγορίες, με ποσοστά 12% και 30% αντίστοιχα.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα