ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΜΑRC: “Ναι” στο ευρώ λέει το 76,9% – Στηρίζουν την κυβέρνηση αλλά φοβούνται χρεοκοπία

Υπέρ της παραμονής στο ευρώ τάσσεται η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων (76,9%) τη στιγμή που το 53,9% των πολιτών φοβάται ένα σενάριο χρεοκοπίας της χώρας.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών, στο δίλημμα ευρώ ή δραχμή η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (76,9%) «ψηφίζει» ευρώ, ενώ μόνο 1 στους 5 (19,2%)

επιλέγει ρήξη με την ΕΕ και επιστροφή στη δραχμή. Το 53,9% φοβάται ένα σενάριο χρεοκοπίας, αν και το 42,8% υποστηρίζει πως δεν θεωρεί πιθανή μια τέτοια εξέλιξη.

Παράλληλα, οι πολίτες δείχνουν σαφή προτίμηση (58,3%) στη σημερινή κυβέρνηση και όχι σε εναλλακτικά σχήματα από την παρούσα Βουλή, απορρίπτοντας τα σενάρια σύμφωνα με τα οποία ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να παραμερίσει τους ΑΝ.ΕΛ. και την Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ και να σχηματίσει νέα κυβέρνηση συνεργασίας με πολιτικές δυνάμεις όπως το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ.

Υπέρ αυτού του σεναρίου τάσσεται το 37,1% των πολιτών ενώ το 4,6% δεν εκφράζει γνώμη. Στο ερώτημα τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση ναυαγίου με τους εταίρους, το 51,1% ζητά να συνεχίσει η κυβέρνηση το έργο της, το 22,8% δημοψήφισμα, το 16,6% εκλογές, ενώ 9,5% δεν απαντά στο ερώτημα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 5-7 Μαΐου σε δείγμα 1.001 νοικοκυριών σε όλη την Ελλάδα με τηλεφωνικές συνεντεύξεις βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.

Στις δημοτικότητες, εντυπωσιακά είναι τα νούμερα όχι μόνο του Αλέξη Τσίπρα (72,5%), αλλά και των μελών του οικονομικού επιτελείου.

Πηγή: efsyn.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα