Δημοσκόπηση: Η μισή Ελλάδα φοβάται το Grexit – To 34% στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ

23:50 8/6/2015 - Πηγή: BankWars

Φόβο προκαλεί το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ σε έναν από τους δύο Έλληνες, όπως αποτυπώθηκε σε έρευνα που διεξήγαγε η Μονάδα Ερευνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, από 3 έως 6 Ιουνίου, σε συνολικό πανελλαδικό δείγμα 1058 ατόμων.

Στην ερώτηση «ποιο συναίσθημα σας προκαλεί η προοπτική εξόδου της χώρας από το ευρώ», το 51,5% απάντησε «φόβο», το 16% «ελπίδα», το 28% «κανένα συναίσθημα» και το 4,5% «δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα».

Στην πρόθεση ψήφου βουλευτικών εκλογών, το κυβερνόν κόμμα φαίνεται να χάνει

περίπου δύο μονάδες σε σχέση με τις εκλογές του περασμένου Φεβρουαρίου, αφού συγκεντρώνει ποσοστό 34,5%.

Από την πλευρά της η αξιωματική αντιπολ΄τευση ανοίγει κι άλλο την ψαλίδα, συγκεντρώνοντας ποσοστό 16,5%, ακολουθούν Το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή που διατηρούν τα ποσοστά τους στο 5,5%, έπειτα το ΚΚΕ στο 5%, το ΠΑΣΟΚ στο 3,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες οριακά στο 3%. «Άλλο» θα ψηφίσει το 7%, ενώ αναποφάσιστοι ή δεν απάντησαν σε ποσοστό 18,5%.

Στην έρευνα, που διεξήχθη για λογαριασμό του Σκάι, αποτυπώνεται και η συσπείρωση του κάθε κόμματος. Τη μεγαλύτερη συσπείρωση καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 79%, ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 77%, ενώ η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 65% με διαρροή της τάξεως του 8% προς το ΣΥΡΙΖΑ. Τη μικρότερη συσπείρωση παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ με μόλις 33%, ενώ και στους ΑΝΕΛ το ποσοστό είναι της τάξης του 48% με έναν στους δύο ψηφοφόρους να μετακινείται στο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ίδια έρευνα και σε ερώτηση σχετικά με την ανασυγκρότηση της κεντροδεξιάς, το 55,5% επιθυμεί «νέο κόμμα στη θέση της ΝΔ», το 20,5% «συσπείρωση γύρω από τη ΝΔ» και το 24% «δεν ξέρω/δεν απαντώ». Στην ίδα ερώτηση, οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, επιθυμούν σε ποσοστό 48% «συσπείρωση γύρω από τη ΝΔ», το 38% επιθυμεί «νέο κόμμα στη θέση της ΝΔ» και το 14% απάντησε «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Keywords
Τυχαία Θέματα