Δημοσκόπηση-ευρωεκλογές: Το 38% ψηφίζει για την οικονομία – Το 50% δεν… πολυ-ενδιαφέρεται – Πρώτος υπουργός ο Δένδιας

Στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco για λογαριασμό του Alpha, οι θέσεις των κομμάτων στα ζητήματα της οικονομίας είναι το βασικό κριτήριο με το οποίο οι ψηφοφόροι σε ποσοστό 38% θα επιλέξουν ποιο κόμμα θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές. Ακολουθούν με 17% οι θέσεις για κοινωνικά ζητήματα και η ιδεολογία με 16%.

Στην ερώτηση εάν οι ευρωεκλογές είναι ευκαιρία για την ανάδειξη ενός κόμματος σε ισχυρή αντιπολίτευση, το 62% έδωσε αρνητική απάντηση, ενώ θετικά απάντησε το 30%.

Πάντως,

 μόλις το 14% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ενδιαφέρεται πολύ για τις ευρω-κάλπες. Ένα 35% δήλωσε ότι ενδιαφέρεται αρκετά, ενώ το 50% είπε ότι ενδιαφέρεται είτε λίγο είτε καθόλου.

—Πιο επιτυχημένος υπουργός θεωρείται ο Νίκος Δένδιας με  διαφορά από τον Κυριάκο Πιερρακάκη που έρχεται δεύτερος. Τη τριάδα συμπληρώνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Η συσπείρωση των κομμάτων και οι μετακινήσεις

Η συσπείρωση για τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 54%, με το κόμμα να χάνει ψηφοφόρους, κυρίως προς τη Νέα Αριστερά.

Το 85% αγγίζει η συσπείρωση στο ΠΑΣΟΚ, που καταγράφει περισσότερα απώλειες ψηφοφόρων προς το ΚΚΕ και λιγότερες προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, το κόμμα με τη μεγαλύτερη συσπείρωση είναι το ΚΚΕ (94%), με την Ελληνική Λύση να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με (91%). Έπεται το ΠΑΣΟΚ με 85% και η Νίκη με 82%. Ακολουθεί το ΜέΡΑ25 με 76%, η ΝΔ με 70% και η Πλεύση Ελευθερίας με 69%. Στην προτελευταία θέση ο ΣΥΡΙΖΑ με 54% και στη τελευταία οι Σπαρτιάτες με 46%.

Keywords
Αναζητήσεις
dimoskopisi-evroekloges-to-38-psifizei-gia-tin-oikonomia--to-50-den-poly-endiaferetai--protos-ypourgos-o-dendias.htm
Τυχαία Θέματα