Δημοσκόπηση Pulse: ΝΔ 31,5%-ΣΥΡΙΖΑ 21,5% – ΚΑ 8,5% -ΧΑ 8% – ΚΚΕ 6% – ΑΝΕΛ και ΕΚ 2%

Προβάδισμα 10 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse για τον ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου, με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ παίρνει

το 31,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 21,5%. Στην τρίτη θέση έρχεται το Κίνημα Αλλαγής με 8,5%, και στην τέταρτη η Χρυσή Αυγή με 8%. Στην πέμπτη θέση, με 6%, βρίσκεται το ΚΚΕ. Μόλις στο 2% βρίσκονται οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων, κάτω από το ελάχιστο ποσοστό για είσοδο στη Βουλή.

Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή, η ΝΔ συγκεντρώνει 28,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,5%, 8% το Κίνημα Αλλαγής, η Χρυσή Αυγή 7,5%, το ΚΚΕ 5,5% και οι ΑΝ.ΕΛ. 1,5%.

Στην παράσταση νίκης, το 55% των ερωτηθέντων βλέπει επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το 23% κάνει λόγο για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 31% ενώ ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 22%. Το ποσοστό αυτών που απάντησε «κανένας», συγκεντρώνει το 39%.

Στη δημοσκόπηση τίθεται και το ζήτημα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, με την πλειοψηφία να το κρίνει ως «πολύ σημαντικό» σε ποσοστό 62%, ενώ το 16% το κρίνει ως «αρκετά σημαντικό». Αναφορικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα το 30% των ερωτηθέντων απαντούν «σίγουρα αρνητικά» και 21% «μάλλον αρνητικά», ενώ «σίγουρα θετικά» απαντά το 11%.

Το 37% των πολιτών επιθυμεί να διεξαχθούν άμεσα εκλογές, το 36% θέλει να πραγματοποιηθούν στο τέλος της τετραετίας και το 14% δεν είναι αντίθετο σε πρόωρες κάλπες αλλά θα προτιμούσε να στηθούν αργότερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα