ΔΗΜΟΣΙΟ: Από “κόσκινο” όσοι νομιμοποιήθηκαν με το διάταγμα Παυλόπουλου



Ξεκινά η συλλογή και καταγραφή του συνόλου των περιπτώσεων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή έργου που μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου, στο Δημόσιο, με εγκύκλιο που απέστειλε ο υπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προς όλες τις διευθύνσεις διοικητικού.

Στη συνέχεια, εντός δέκα ημερών, οι αρμόδιες διευθύνσεις οφείλουν να αποστείλουν ηλεκτρονικά τα στοιχεία στο υπουργείο, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία επανέλεγχου των μετατροπών από το ΑΣΕΠ, σύμφωνα με το άρθρο 42 του Ν. 4250/2014.

Συγκεκριμένα, οι διευθύνσεις

Διοικητικού ή άλλες αρμόδιες οργανικές μονάδες, οφείλουν να συμπληρώσουν και να αποστείλουν -βάσει σχετικού υποδείγματος:

Τα ατομικά στοιχεία των υπαλλήλων, την κατηγορία και την ειδικότητα, στην οποία κατετάγησαν κατά τον χρόνο μετατροπής της σύμβασης σε αορίστου χρόνου.Την υπηρεσία, στην οποία σήμερα υπηρετούν.Τις διατάξεις, βάσει των οποίων έγινε η μετατροπή της σύμβασης σε αορίστου χρόνουΤην ακριβή ημερομηνία μετατροπής της σύμβασης.Τον φορέα, στον οποίο πραγματοποιήθηκε η μετατροπή της σύμβασης, στην περίπτωση που αυτός είναι διαφορετικός από τον φορέα, στον οποίο ο υπάλληλος υπηρετεί.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος σε παρέμβαση του «στον ενικό» σημείωσε ότι «ότι έπρεπε να γίνουν αορίστου χρόνου όλοι αυτοί που κουβαλούσε ως ομήρους ο κ. Σημίτης» είπε ο πρώην υπουργός και πρόσθεσε : «Αν δεν έβαζα τη ρήτρα ότι θα πρέπει να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες τότε θα γίνονταν 75.000 χιλιάδες συμβασιούχοι αορίστου χρόνου και όχι 35.000 που έγιναν».

Original article: ΔΗΜΟΣΙΟ: Από “κόσκινο” όσοι νομιμοποιήθηκαν με το διάταγμα Παυλόπουλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα