ΔΗΜΑΡ: Σήμερα αποφασίζουν για τον Φ.Κουβέλη – Ψάχνονται για Κεντροαριστερά και κυβερνητικές συμμαχίες

07:47 8/6/2014 - Πηγή: BankWars

Η αποδοχή, ή όχι, της παραίτησης του Φώτη Κουβέλη θα αποφασισθεί στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

Η αγωνία για το μέλλον της ΔΗΜΑΡ, η κριτική και ο καταλογισμός ευθυνών για την απογοητευτικά ποσοστά των ευρωεκλογών, η συζήτηση για συνέδριο ή όχι και οι διαφωνίες για την συμμετοχή στην υπό συγκρότηση Κεντροαριστερά, καθώς και η ανάγκη αποσαφήνισης της στάσης της ΔΗΜΑΡ

στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, χαρακτήρισαν το κλίμα στη χθεσινή συνεδρίαση.

Ο Φ.Κουβέλης πρότεινε χθες να διεξαχθεί το φθινόπωρο συνέδριο «σύνθεσης και ενότητας» επισημαίνοντας ότι η ΔΗΜΑΡ πρέπει να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός νέου μπλοκ εξουσίας στο οποίο να συμπεριλαμβάνονται «όλες οι δυναμεις που κινούνται σε προοδευτική κατεύθυνση από τον χωρο της Αριστερας, τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον χώρο της οικολογίας».

Προϋπόθεση για συνεργαία με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε, είναι να ξεκαθαρίσει την ευρωπαϊκή του πορεία. Ο κ. Κουβέλης απέκλεισε ωστόσο ρητά την κυβερνητική συνεργασία με τη Ν.Δ..

Ακόμη σημείωσε ότι η ΔΗΜΑΡ πρέπει να συμμετέχει ενεργά στις διεργασίες για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστερας, να απευθυνθεί στο ΠΑΣΟΚ στην Ελιά και στο Ποτάμι, σε ανεξάρτητες προοδευτικές κινήσεις και προσωπικότητες, στον χώρο της Οικολογίας και σε ανένταχτους αριστερούς «για να εξασφαλίσει την ισχυρή παρουσία του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού στις πολιτικές εξελίξεις».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε ότι θα διαψευστούν «οι Κασσάνδρες που προεξοφλούν ήδη το τέλος του εγχειρήματός μας». «Η Δημοκρατική Αριστερά θα είναι παρούσα στις εξελίξεις. Θα επουλώσει τις πληγές. Θα κλείσει τα ρήγματα. Θα συμβάλει στην αναγέννηση του τόπου, μέσα από προοδευτικές κυβερνητικές λύσεις. Με παρούσα την συλλογικότητα του κόμματος μας», συμπλήρωσε.

Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΣΠ.ΛΥΚΟΥΔΗ

Την πρόταση για συγκρότηση κοινής Επιτροπής με την Ελιά και το Ποτάμι που θα αναλάβει να διαχειριστεί το εγχείρημα ανασύνθεσης της Κεντροαριστεράς κατέθεσε ο Σπύρος Λυκούδης. Σχετικά με το οδυνηρό εκλογικό αποτέλεσμα ο κ. Λυκούδης είπε ότι πρόκειται περί συντριβής και ήττα σχεδόν ισοπεδωτική που προκαλεί αίσθημα πίκρας και ταπείνωσης. «Χίλιες φορές να είχαμε διαψευστεί όσοι λέγαμε ότι ήταν λάθος η γραμμή μας και να πήγαινε καλά το κόμμα», παρατήρησε.

Επέμεινε ότι βασικές αιτίες της ήττας ήταν η είσοδος και η έξοδος από την κυβέρνηση και ο χειρισμός της υπόθεσης της Κεντροαριστεράς. Ο κ. Λυκούδης δεν αποδέχθηκε ότι η πτώση της ΔΗΜΑΡ είχε αρχίσει όσο ήταν ακόμη στην κυβέρνηση. Απέδωσε την κατάρρευση στα όσα επακολούθησαν και στον τρόπο που χειρίστηκε η ηγεσία αυτή την απόφαση.

Original article: ΔΗΜΑΡ: Σήμερα αποφασίζουν για τον Φ.Κουβέλη – Ψάχνονται για Κεντροαριστερά και κυβερνητικές συμμαχίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα