Πατέρας Π. Φύσσα: Τα χέρια του Μιχαλολιάκου είναι βαμμένα με το αίμα του παιδιού μου

Για άνωθεν εντολή προς τον Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα έκανε λόγο ο πατέρας του Παναγιώτης Φύσσας, ο οποίος κατέθεσε σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Έκανε λόγο για επαγγελματικό και σχεδιασμένο χτύπημα, ενώ περιέγραψε με λεπτομέρειες την τραγική νύχτα που δολοφονήθηκε ο αντιφασίστας μουσικός στο Κερατσίνι, δύο χρόνια πριν.

«Με πήρε ο αδελφός μου τηλέφωνο και μου είπε τρέχα στην Τσαλδάρη, έχουν μαχαιρώσει το παιδί. Όταν έφτασα εκεί είχε πολύ κίνηση,

άκουγα σειρήνες. Βλέπω τη Χρύσα (σ.σ. η σύντροφος του Π. Φύσσα) στο πεζοδρόμιο και ο Παύλος με τα πόδια γυρισμένα. Το μυαλό μου πήγε αμέσως στη Χρυσή Αύγη, τους ενοχλούσαν τα τραγούδια του».

Πρόεδρος: Πώς το γνωρίζετε ότι τα τραγούδια του γιου σας τους ενοχλούσαν;
Απ. Όταν λες κάποιον φασίστα δεν θα ενοχληθεί;
Πρόεδρος: Είχε προηγηθεί κάποιος διαπληκτισμός ανάμεσα στο γιο σας και σε κάποιον άλλον;
Απ: Δεν μου είχε πει ποτέ τίποτα.

Επανερχόμενος στη στιγμή που έφθασε στο σημείο όπου δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση ο γιος του, ο Παναγιώτης Φύσσας, είπε: «Φώναξα δυο τρεις φορές το όνομά του, εκείνη την ώρα ήρθε ένας αστυνομικός και από πίσω το ασθενοφόρο. Ακούω τότε τη Χρύσα να λέει: Ρε καθίκι τώρα έρχεσαι να βοηθήσεις; Όταν σε φώναζα εγώ, σου έλεγα πήγαινε και δεν πήγαινες»;

Πρόεδρος:Άλλα άτομα είδατε;
Απ. Είδα αστυνομικούς και διάφορους περαστικούς.
Πρόεδρος: Ήταν και άτομα της Χ. Α;
Απ: Δεν είδα
Πρόεδρος: Αστυνομικούς είδατε;
Απ. Ναι είδα περίπου δέκα, ήμουν ταραγμένος είδα το παιδί έτσι…

Επίσης, ο πατέρας του Παύλου Φύσσα υποστήριξε ότι «ο Ρουπακιάς είναι επαγγελματίας δολοφόνος, το χτύπημα ήταν επαγγελματικό, έστριψε το μαχαίρι στην πληγή του γιου μου για να πεθάνει από εσωτερική αιμορραγία».

Όση ώρα καταθέτει ο Παναγιώτης Φύσσας, ο Γιώργος Ρουπακιάς κάθεται σκυμμένος, αποφεύγοντας να κοιτάξει προς το βήμα. Νωρίτερα, πριν ξεκινήσει η κατάθεση του πατέρα του θύματος, όταν ρωτήθηκαν οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία για τη θέση τους έναντι της κατηγορίας, ο Ρουπακιάς απάντησε ότι αποδέχεται την ανθρωποκτονία αλλά αρνείται την εγκληματική οργάνωση.

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ

Με εντάσεις, κατά τη διάρκεια υποβολής ερωτήσεων από την υπεράσπιση, έκλεισε η κατάθεση του Παναγιώτη Φύσσα. Οι τόνοι ανέβηκαν πολλές φορές, όταν οι συνήγοροι υπεράσπισης πολλών εκ των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα έθεταν ερωτήματα στον μάρτυρα.

«Σέβομαι τον πόνο σας», του είπε μια από τις συνηγόρους των κατηγορουμένων, για να λάβει αμέσως απάντηση από τον Παναγιώτη Φύσσα: «Μην παίζεις με μένα. Δεν σέβεσαι. Αν σεβόσουν δεν θα ήσουν εδώ». Μάλιστα, στο σημείο αυτό παρενέβη η πρόεδρος της έδρας, η οποία είπε στον μάρτυρα «σας παρακαλώ κύριε μάρτυρα κάντε υπομονή. Θα σας ρωτήσουν όλοι, τη δουλειά τους κάνουν». Ωστόσο, λίγο αργότερα ο πατέρας του δολοφονημένου μουσικού εκνευρίστηκε και πάλι, όταν ο συνήγορος του Γιώργου Ρουπακιά ξεκίνησε να υποβάλλει ερώτηση λέγοντας «με κάθε σεβασμό». Αμέσως ο Παναγιώτης Φύσσας απάντησε «άρχισαν και οι ειρωνείες».

Ένταση, επίσης, προκλήθηκε όταν συνήγορος υπεράσπισης, βασιζόμενος στον ισχυρισμό του Παναγιώτη Φύσσα πως ο γιος του στοχοποιήθηκε εξαιτίας των αντιφασιστικών του στίχων, είπε «μόνο αντιφασιστικά δεν ήταν τα τραγούδια αυτά». Ακούστηκαν φωνές από φίλους του Παύλου Φύσσα οι οποίοι αποχώρησαν από την αίθουσα λέγοντας «τι λέει ο καραγκιόζης, άντε ρε».

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, οπότε και κλήθηκαν να καταθέσουν η μητέρα και η αδελφή του Παύλου Φύσσα.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Σήμερα αναμένεται να καταθέσει στη δίκη για τη δράση της Χρυσής Αυγής, στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, ο πατέρας του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα, πρώτος μάρτυρας στην λίστα των 131 μαρτύρων κατηγορητηρίου στη μεγάλη υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης .

Δύο χρόνια μετά την άγρια δολοφονία του παιδιού του ο Παναγιώτης Φύσσας, εργάτης στην «Ζώνη του Περάματος», αναμένεται να σταθεί ενώπιον των δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, λίγα μόλις μέτρα μακριά από το εδώλιο όπου κάθεται ο δολοφόνος του γιου του Γιώργος Ρουπακιάς, για να πει «αυτά που πρέπει να ακουστούν» όπως ο ίδιος ανέφερε σε δήλωση του πριν λίγες ημέρες . Θα μιλήσει για το παιδί του , για τον εργάτη γιο του, μέλη και οι δύο του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, για όσα συνέβαιναν «κάτω στην Ζώνη με την Χρυσή Αυγή», για τον μουσικό γιο του, για τον «αντιφασίστα» γιο του που πέθανε σε «δημόσια θέα» μαχαιρωμένος τρεις φορές από τον Ρουπακιά. Το δραστήριο μέλος της Χρυσής Αυγής που το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 έσπευσε αμέσως όταν ειδοποίηθηκε με μήνυμα στο κινητό και οδηγώντας ανάποδα στην Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι σκότωσε τον 34χρονο με την βοήθεια και υπό τα βλέμματα μελών «τάγματος Εφόδου» της Χρυσής Αυγής . Μία δολοφονία που σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα και τον αρμόδιο Εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο ήταν «οργανωμένη» και όχι αποτέλεσμα στιγμιαίας διένεξης και συμπλοκής. Υπήρχε κεντρική εντολή -αναφέρει ο κ. Ντογιάκος- να «τον φάνε όπου τον βρουν».

Τόσο ο πατέρας του Παύλου Φύσσα όσο και η μητέρα, συγγενείς και φίλοι του, βρίσκονται από τις 20 Απριλίου που ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, σε κάθε συνεδρίαση του δικαστηρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα