Διακόσια ονόματα χούλιγκαν έδωσαν Οικονόμου και Βρούτσης στην εισαγγελέα Αρείου Πάγου

Συνολικά 200 ονόματα χούλιγκανς έδωσαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης στην εισαγγελέα Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, ζητώντας παράλληλα την αναβάθμιση της έρευνας της υπόθεσης των αιματηρών επεισοδίων στο Ρέντη και ένταξή της σε όσα προβλέπονται για τις εγκληματικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον φάκελο που παραδόθηκε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου περιλαμβάνονται πολλά περιστατικά οπαδικής -και όχι μόνον- βίας που έχουν γίνει

την τελευταία χρονιά. «Ο κατάλογος των ατόμων αυτών αφορά όλα τα χρώματα και όλη την επικράτεια» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου αναφορικά με τη λίστα που κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο, ενώ ο κ. Βρούτσης διευκρίνισε: «Yπάρχουν πρόσωπα που εμπλέκονται σε πολλές υποθέσεις και σε βάθος χρόνου, δηλαδή που φτάνουν ακόμη ως την εποχή της δολοφονίας του Φιλόπουλου».

Σε ό,τι αφορά τον κατάλογο των σκληρών χούλιγκανς, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξήγησε ότι η επιλογή τους έγινε από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικές Αρχές και τους καθιστούν «υψηλού κινδύνου»πρόσωπα σε ό,τι αφορά την οπαδική βία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία που προσκομίστηκαν αφορούν εγκληματικές δραστηριότητες των εμπλεκομένων προσώπων και με το κοινό ποινικό έγκλημα, όπως εκβιασμοί, ναρκωτικά, προστασία.

«Καταθέσαμε ουσιαστικά στοιχεία που έχουν να κάνουν κατεξοχήν με την οπαδική βία. Αποδεικνύουμε αποφασιστικότητα, προκειμένου να χρησιμοποιήσουμε όλα τα όπλα στη μάχη για ασφάλεια στα γήπεδα. Τα στοιχεία που καταθέσαμε έχουν να κάνουν με πραγματικά περιστατικά και αποδεικνύουν ότι η οπαδική βία συνδέεται διαχρονικά με πρόσωπα. Σήμερα μπαίνει και το στοιχείο της εγκληματικής οργάνωσης» δήλωσε ο κ. Βρούτσης

«Προσκομίσαμε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αρκετά σοβαρά στοιχεία και ζητήσαμε εκ μέρους της κυβέρνησης την αναβάθμιση της ποινικής παρακολούθησης της όλης διαδικασίας με σκοπό να φτάσουμε στην εξάρθρωση και στην παραπομπή στη Δικαιοσύνη τόσο των φυσικών όσο και των ηθικών αυτουργών παράνομων συμπεριφορών, συμπεριφορών παραβατικών, περιστατικών που συνδέονται με αθλητική βία, είτε με βία με αθλητικό υπόβαθρο» δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Οικονόμου και συμπλήρωσε: «Νομίζω πως τα στοιχεία που δώσαμε στην κυρία εισαγγελέα και όσα θα προσκομίσουμε, διότι οι διαδικασίες και οι έρευνες θα βρίσκονται σε εξέλιξη, θα βοηθήσουν σε μία κατεύθυνση που αποτελεί κοινό τόπο για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και καθοριστικά τις αγέλες των χούλιγκαν, αλλά και όσους ενδεχομένως τους ανέχονται ή τους υποκινούν».

Keywords
Αναζητήσεις
diakosia-onomata-chouligkan-edosan-oikonomou-kai-vroutsis-stin-eisangelea-areiou-pagou.htm
Τυχαία Θέματα