ΔΕΘ: Ένταση και μικροεπεισόδια στις πορείες

22:23 7/9/2019 - Πηγή: BankWars

Συλλαλητήρια των συνδικάτων, με συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούνται με αφορμή τη διεξαγωγής της 84ης Διεθνούς Έκθεσης. Τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τον χώρο της έκθεσης είναι δρακόντεια ενώ οι δρόμοι γύρω από τη ΔΕΘ είναι κλειστοί για τα οχήματα.

Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕΑΔΕΔΥ

πραγματοποιήθηκε στο άγαλμα του Βενιζέλου, με τη συμμετοχή σωματείων από διάφορους κλάδους και χώρους δουλειάς, συνταξιούχους, ανέργους, κ.α. Ξεχωριστή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους, παρουσία του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στην Καμάρα συγκεντρώθηκαν μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου ενώ στην διαδήλωση συμμετείχαν και φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ.

Διαδηλωτές που συμμετείχαν στο μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων αριστερών οργανώσεων προσπάθησαν να σπάσουν τον φραγμό που έχει στηθεί με κάγκελα στο ύψος της οδού Μ. Ανδρόνικου, κοντά στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, χωρίς, ωστόσο, να τα καταφέρουν.

Προς στιγμήν, επικράτησε ένταση, ωστόσο, τελικά οι διαδηλωτές συνέχισαν την πορεία τους προς την Εγνατία οδό.

Ένταση σημειώθηκε και  στη συγκέντρωση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην οποία συμμετείχαν και μέλη της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα, μια μεγάλη ομάδα ατόμων αποκόπηκε από τη συγκέντρωση με τα άτομα να κινούνται απειλητικά και να σημειώνεται συμπλοκή πίσω από το άγαλμα.

Νωρίτερα προληπτικά η αστυνομία προχώρησε σε 33 προσαγωγές ατόμων που σύμφωνα με πληροφορίες ήρθαν με λεωφορεία από την Κατερίνη για να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα