Δένδιας ζητά ζήτησε έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ευρισκόμενο στο Χαρτούμ Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ για το μεταναστευτικό πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις και ζήτησε έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Νωρίτερα είχε τηλεφωνικές συνομιλίες για το ίδιο θέμα με τους ομολόγους του της Αυστρίας, της Βουλγαρίας, της Βόρειας Μακεδονίας

και χθες το βράδυ με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Είχε επίσης χθες συνάντηση και με τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, στον οποίον είχε την ευκαιρία να αναπτύξει το θέμα.

ΜΕ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΣΗ

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει με ψυχραιμία, σύνεση, αλλά και με αποφασιστικότητα την παραβατική και πολλές φορές προκλητική τουρκική συμπεριφορά, σημειώνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στο militaire.gr.

«Η Ελλάδα έχει συνειδητά επιλέξει να λειτουργεί ως πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή, ως υπεύθυνος παράγων ειρήνης και όχι ως ταραξίας και πηγή προβλημάτων, όπως η Τουρκία. Εμείς συνειδητά δεν ακολουθούμε την Τουρκία στην παραβατικότητα», σημειώνει ο κ. Δένδιας και προσθέτει: «Με γνώμονα τις επιταγές του Διεθνούς Δικαίου, διασφαλίζουμε απόλυτα την εδαφική μας κυριαρχία, αλλά και τα συμφέροντα μας στο ακέραιο, προωθούμε τις απόψεις και τις θέσεις μας με επιτυχία και δημιουργούμε συμμαχίες και εταιρικές σχέσεις με χώρες που έχουν τις ίδιες αντιλήψεις με εμάς».

Keywords
Τυχαία Θέματα