Δεν υπάρχει πρόθεση να θιγούν οι εργαζόμενοι λένε οι τραπεζίτες

Σε εξέλιξη βρίσκονται συναντήσεις της ΟΤΟΕ με τις διοικήσεις των Τραπεζών, ενόψει των αναδιαρθρώσεων, που έχουν δρομολογηθεί, στο τραπεζικό σύστημα.

Τις συναντήσεις αυτές ζήτησε η ΟΤΟΕ, προκειμένου να ενημερωθεί για τις προθέσεις και τους σχεδιασμούς των Τραπεζών, που αφορούν στην Απασχόληση και στα δικαιώματα

των εργαζόμενων και ταυτόχρονα να θέσει τις δικές της απόψεις για τα θέματα αυτά.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση έχουν, ήδη, πραγματοποιηθεί συναντήσεις με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της EUROBANK, κ. Ν. Νανόπουλο, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΘΝΙΚΗΣ Τράπεζας, κ. Α Τουρκολιά και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και CEO της Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ, κ. Σ. Λεκκάκο και αναμένεται συνάντηση με τη Διοίκηση της Alpha Bank τις προσεχείς ημέρες.

Όπως αναφέρει η ΟΤΟΕ, στις τρεις συναντήσεις που έγιναν, οι εκπρόσωποι των τριών τραπεζών κινήθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος, επισημαίνοντας ότι δεν είναι στις προθέσεις τους να θιγούν η απασχόληση και τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων, δεδομένου ότι στην τρέχουσα συγκυρία τέτοιες επιλογές διαταράσσουν το κλίμα των καλών σχέσεων, που είναι αναγκαίο και δεν εξυπηρετούν κανένα. Τόνισαν, ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών – που αναμένεται – θα αποτελέσει την αφετηρία εκκίνησης για την Οικονομία και τις Τράπεζες, έτσι ώστε στα πλαίσια ενός κεντρικού στρατηγικού σχεδιασμού να ξεκινήσουν οι αναπτυξιακές διαδικασίες, που είναι αναγκαίες.

Η ΟΤΟΕ, όπως αναφέρει, ζήτησε από τις τράπεζες μαζί με το Επιχειρησιακό Σχέδιο, να καταρτήσουν και ένα Κοινωνικό Σχέδιο, που θα αφορά στους εργαζόμενους και θα περιέχει συγκεκριμένες δεσμεύσεις και μέτρα για την προστασία της απασχόλησης και των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.

Τέλος, τόνισε, ότι θα παρακολουθήσει όλες τις διαδικασίες των αναδιαρθρώσεων, επικεντρώνοντας ιδιαίτερα στα θέματα που αφορούν στους εργαζόμενους και ζήτησε τη συμμετοχή των εκπροσώπων των εργαζομένων στις επιμέρους Τράπεζες και της ΟΤΟΕ, σε όλες τις διαδικασίες που αφορούν στα θέματα αυτά. Η δύσκολη περίοδος που διέρχεται η χώρα και η ελληνική οικονομία δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού σε κανέναν και για το λόγο αυτό η ΟΤΟΕ και ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων θα βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα