Δεν μας ξεχνούν οι εκπρόσωποι των δανειστών – Στην Αθήνα για το τσεκ απ της οικονομίας

Σήμερα φθάνουν στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια των εκπροσώπων των δανειστών ενώ αύριο έρχονται και οι επικεφαλής τους, για την προγραμματισμένη πρώτη μετα-μνημονιακή αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθεί ο προϋπολογισμός, ενώ σημείο κλειδί θα αποτελέσει το θέμα της μη περικοπής των συντάξεων.

Ωστόσο, οι αποφάσεις δεν θα ληφθούν τώρα. Οι εκπρόσωποι

των δανειστών θέλουν να έχουν το αρχικό σχέδιο, ώστε αν οι προβλέψεις για το σύνολο του 2018 επιβεβαιωθούν να μπορούν να δικαιολογήσουν και μια συζήτηση και για το 2019 ειδικά κρίσιμο θέμα των συντάξεων.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι επίσης οι αλλαγές στο Δημόσιο και η διορία για την ολοκλήρωσή τους μέχρι και το τέλος του χρόνου καθώς και η πορεία των αποκρατικοποιήσεων που εκκρεμούν (Ελληνικό, Εγνατία, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ).

Στις συζητήσεις θα περιλαμβάνονται και νέοι στόχοι για τη μείωση των «κόκκινων» δανείων και τις τράπεζες, για την αγορά ενέργειας, για το φοροεισπρακτικό μηχανισμό, για τη συγκράτηση των δαπανών υγείας, για την αποπληρωμή των οφειλών του κράτους προς ιδιώτες

Αμέσως μετά το τέλος της αξιολόγησης του Σεπτεμβρίου θα εκδοθούν δύο εκθέσεις. Η πρώτη έκθεση της ενισχυμένης εποπτείας θα δημοσιευθεί τον Νοέμβριο και η δεύτερη, στα τέλη Φεβρουαρίου. Η τρίτη έκθεση θα βγει τέλη Μαΐου, όταν η Κομισιόν θα εκδώσει και τις επιμέρους ανά κράτος συστάσεις για τα κράτη-μέλη. Και η τέταρτη πάλι τον Νοέμβριο του 2019, κλείνοντας τον κύκλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα