Δεν έχουν τέλος οι προσφυγές στο ΣτΕ για το Ελληνικό – Κατατέθηκε και τρίτη!

18:46 2/5/2018 - Πηγή: BankWars

Τρίτη αίτηση κατά της επένδυσης στο Ελληνικό υποβλήθηκε σήμερα από 32 κάτοικους των Δήμων Αλίμου, Βούλας, Γλυφάδας, Πειραιά και Καλλιθέας. Αυτή τη φορά στρέφονται κατά του Προεδρικού Διατάγματος που εκδόθηκε την 1η Μαρτίου 2018 και αφορούσε την έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά περιφέρειας Αττικής.

Όπως αναφέρουν αυτό είναι αντισυνταγματικό, καθώς η έκταση του Ελληνικού στην ουσία ιδιωτικοποιείται, συμπληρώνοντας πως θα έπρεπε στα αρχικά στάδια

να είχε εκπονηθεί η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Ζητούν δε να τεθεί η “εκποίηση” της έκτασης σε δημοψήφισμα, ως εθνικό θέμα σύμφωνα με το άρθρο 44 του Συντάγματος.

Υπενθυμίζεται πως ήδη έχουν κατατεθεί δυο αιτήσεις: Αυτή των 507 κάτοικων και ειδικότερα, 78 κατοίκων της του Κάτω και Άνω Ελληνικού, κάτοικων από τον Άγιο Κοσμά, Αργυρούπολη και τους όμορους Δήμους, όπως και κατοίκων από άλλες πόλεις εκτός εντός και εκτός Αττικής), 4 νομικών προσώπων (Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών -Τμήμα Αττικής, Ελληνικό Δίκτυο Φίλοι της Φύσης, Ινστιτούτο για την Ενδογενή Παραγωγική Ανασυγκρότηση και Σύλλογος Κατοίκων Κάτω Ελληνικού). Και αυτή από το “Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων” και την “Οικολογική Συνεργασία” .

Keywords
Τυχαία Θέματα