Δ. Τζανακόπουλος: Θα πετύχουμε τον στόχο για το QE – Σύμβουλος για την έξοδο στις αγορές η Rothschild

13:12 7/2/2017 - Πηγή: BankWars

Η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται με μοναδικό γνώμονα την ολοκλήρωση της β΄αξιολόγησης προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Εκτίμησε ότι θα έχουμε θετική εξέλιξη, για να επισημάνει ότι σε αυτό συνηγορούν ο συσχετισμός που διαμορφώνεται στην ΕΕ και η διάθεση λήψης θετικών πρωτοβουλίων από όλα τα μέρη. Κυρίως, συνηγορούν σε αυτό τα εξής δεδομένα, όπως ανέφερε:

Το 2016 έχει κλείσει με θετικό ρυθμό ανάπτυξης αλλά και με υπεραπόδοση των εσόδων κατά τουλάχιστον 1%.

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι «έχουμε κάθε λόγο να θεωρούμε ότι οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν σύντομα και ο στόχος για ένταξη στο πρόγραμμα QE (σ.σ. πρόγραμμα ποσοστικής χαλάρωσης της ΕΚΤ) θα επιτευχθεί».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ζήτησε από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να καταθέσει το Πόθεν έσχες της συζύγου του στις αρμόδιες αρχές, καθώς όπως είπε είναι νομική υποχρέωση του κ. Μητσοτάκη που ερείδεται σε 3 διαφορετικές ιδιότητές του: του βουλευτή, του υπουργού και του αρχηγού κόμματος.

Σύμβουλος για την έξοδο στις αγορές η Rothschild

Στην επενδυτική τράπεζα Rothschild ανατίθεται ο ρόλος του τεχνικού συμβούλου για την προετοιμασία της εξόδου της χώρας στις αγορές, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι, στις 25 Ιανουαρίου ο υπουργός Οικονομικών έστειλε επιστολή προς το Δ.Σ του ΟΔΔΗΧ, με την οποία ζητούσε την άμεση πρόσληψη τεχνικού συμβούλου, για την προετοιμασία της χώρας για την έξοδο στις αγορές. Στις 27 Ιανουαρίου το Δ.Σ. του ΟΔΔΗΧ , με επιστολή του όρισε την επενδυτική τράπεζα Rothschild, και αναμένεται η έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης, πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα