Δ. Παπαδημητρίου (Levy Institute): “Η Ελλάδα παραμένει σε βαθύτατη ύφεση”

Η κρίση της ελληνικής οικονομίας θα βρεθεί στο επίκεντρο του διήμερου συνεδρίου του κορυφαίου αμερικανικού Ινστιτούτου levy οι εργασίες του οποίοι άρχισαν σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής.

«Οι προοπτικές για τη χώρα δεν θα είναι πολύ ενθαρρυντικές». Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος του Levy Economics Institute, Δημήτρης Παπαδημητρίου ανοίγοντας το ετήσιο συνέδριο του εν λόγω ινστιτούτου με θέμα «Η Ευρώπη σε σταυροδρόμι: μια Ένωση λιτότητας ή αναπτυξιακής σύγκλισης» (Αθήνα, 21-22 Νοεμβρίου).

Παίρνοντας στη συνέχεια το λόγο ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, Αιμίλιος Αυγουλέας τάχθηκε υπέρ της αμοιβαιοποίησης του χρέους στην Ευρωζώνη.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Γκρόνινγκεν, κ. Lex Hoogduin δήλωσε ότι οι αναλυτές σήμερα ανησυχούν για το αν και πότε θα αρχίσει η αγορά πραγματικών περιουσιακών αξιών από την ΕΚΤ. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Σιένα, Mario Tonveronachi τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να εκδώσει πιστοποιητικά χρέους (debt certificates).

Από πολιτικούς, έχει κληθεί να συμμετάσχει στο συνέδριο και να μιλήσει ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα