Χρυσός στα 1.731,70 δολάρια – Αμερικάνικο αργό 19,87 δολ – Brent 27,82 δολ

Με πτώση έκλεισε την Πέμπτη ο χρυσός μετά την ενίσχυση του δολαρίου. Ο χρυσός παράδοσης Ιουνίου σημείωσε πτώση 0,5%, κλείνοντας στα 1.731,70 δολ. ανά ουγγιά. Το δολάριο ισχυροποιήθηκε καθώς προσελκύει επενδύσεις ασφαλούς καταφυγίου από όλο τον πλανήτη αλλά και με φόντο τα νέα δραματικά στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ:

Περί τα 5,25 εκατ. εργαζόμενοι υπέβαλαν για πρώτη φορά αίτηση για χορήγηση επιδόματος ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα, με τις απολύσεις να έχουν φθάσει, μέσα σε έναν μήνα, τα 21 εκατομμύρια.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Κάτω από τα 20 δολ. το βαρέλι έκλεισε την Πέμπτη το αμερικανικό αργό καθώς η πανδημία του κορονοϊού οδηγεί σε ανέλπιστα μεγάλη πτώση της ζήτησης.

“Για το 2020, η πρόβλεψη για τη ζήτηση πετρελαίου παγκοσμίως αναθεωρείται χαμηλότερα κατά 6,9 εκατ. βαρέλια την ημέρα, καθώς αναμένεται ιστορική πτώση κατά περίπου 6,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως”, αναφέρει στην έκθεσή του ο ΟΠΕΚ, προσθέτοντας ότι η πτώση στο δεύτερο τρίμηνο του έτους αναμένεται να φτάσει σχεδόν τα 12 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Η συνολική παγκόσμια ζήτηση αργού πετρελαίου προβλέπεται ότι θα φτάσει περίπου στα 93 εκατ. βαρέλια ημερησίως, με το δεύτερο εξάμηνο του έτους να αναμένεται μεγαλύτερη ζήτηση από ό,τι στο πρώτο μισό.

Το αμερικανικό αργό έκλεισε στα 19,87 δολάρια το βαρέλι, στα χαμηλότερα επίπεδά του από τον Φεβρουάριο του 2002.  Το brent στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,47%, κλείνοντας στα 27,82 δολάρια το βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα