Χρυσός στα 1.276,80 δολ – Πετρέλαιο στα 49.98 δολ

Το συμβόλαιο του χρυσού παράδοσης Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 2,20 δολάρια ή 0,2% για να κλείσει στα 1.276,80 δολ. ανά ουγγιά.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Το συμβόλαιο αργού παραδόσεως Νοεμβρίου υποχώρησε κατά 44 σεντς ή 0.9% στα 49.98 δολάρια το βαρέλι.

Η συνεργασία μεταξύ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών λειτουργεί και τον Νοέμβριο θα συμφωνηθεί νέο ανώτατο όριο στην παραγωγή, δήλωσε στο CNBC ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ,

Mohammed Barkindo.

Μιλώντας στο περιθώριο της Ρωσικής Εβδομάδας Ενέργειας στην Μόσχα, ο αξιωματούχος του καρτέλ δήλωσε πως υπάρχει ένα νέο πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των παραγωγών πετρελαίου.

Ο ίδιος πρόσθεσε μάλιστα πως ελπίζει ότι θα επιτευχθεί ευρεία συναίνεση πριν οι εκπρόσωποι των πετρελαϊκών χωρών συναντηθούν στην Βιέννη τον επόμενο μήνα.

“Θα θέλαμε να τους έχουμε όλους μαζί μας στον δρόμο μας προς την Βιέννη στις 30 Νοεμβρίου όπου θα λάβουμε μια συλλογική απόφαση”, πρόσθεσε ο ίδιος.

“Θα είναι μια ιστορική απόφαση επειδή θα ληφθεί στην επέτειο της πρώτης ανακοίνωσης συνεργασίας”.

Ερωτηθείς για το εάν θα υπάρξει ένα κανονιστικό πλαίσιο συμμόρφωσης για την τιμωρία των χωρών που υπερβαίνουν τα ανώτατα όρια παραγωγής πετρελαίου, ο κ. Barkindo δήλωσε ότι η υφιστάμενη διαδικασία είναι αποτελεσματική.

“Αυτό που δεν μπορώ να αποκλείσω είναι η συνέχιση αυτού που λειτουργεί. Ξεκινήσαμε αυτόν τον μηχανισμό τον Ιανουάριο και κάθε μήνα αξιολογούμε την δομή, τον μηχανισμό, το επίπεδα εφαρμογής”, είπε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα