ΧΡΥΣΟΣ: Οι προβλέψεις της Goldman Sachs – Γιατί προτείνει κλείσιμο short θέσεων

Η Goldman Sachs διέκοψε την Τρίτη τις επενδυτικές προτάσεις για θέσεις “short” στο χρυσό, συμβουλεύοντας τους πελάτες της να σταματήσουν τον στοιχηματισμό σε περαιτέρω πτώση της τιμής του πολύτιμου μετάλλου.

Σημειώνεται ότι η τράπεζα είχε συστήσει στους πελάτες της να λάβουν θέσεις short έναντι του χρυσού στις 10 Απριλίου, μειώνοντας τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις της για την τιμή του, καθώς αυτή κινούνταν

στα χαμηλά επίπεδα των 1588,3 δολαρίων ανά ουγγιά.

Τότε, οι αναλυτές της Damien Courvalin και Jeffrey Currie, είχαν πει στους πελάτες τους πως «σε περίπτωση που οι προσδοκίες μας για χαμηλότερες τιμές στο χρυσό συνεχίσουν να επιβεβαιώνονται, η πτώση της τιμής του μπορεί να καταλήξει να είναι πολύ μεγαλύτερη από την αρχική μας εκτίμηση».

Σημειώνεται ότι στις 12 Απριλίου ο χρυσός είχε καταγράψει «βουτιά» για δύο διαδοχικές συνεδριάσεις στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης υποχωρώντας κάτω από τα 1.400 δολάρια ανά ουγγιά.

Τώρα που οι τιμή του χρυσού ανακάμπτει και πάλι πάνω από το ψυχολογικό όριο των 1.400 δολαρίων, η Goldman συνιστά στους πελάτες της να κλείσουν τις θέσεις short για την ώρα.

«Εκτίμησή μας είναι πως η τιμή του χρυσού θα υποχωρήσει κι άλλο λόγω της συνέχισης των εκροών ETF και της επιτάχυνσης της ανάπτυξης στις ΗΠΑ αργότερα κατά την διάρκεια του έτους», σημειώνουν οι αναλυτές του οίκου.

Keywords
Τυχαία Θέματα