ΧΡΥΣΟΣ: Υψηλά κέρδη – Στα 1.336 δολ. η ουγγιά

[UPD] Άλμα σημείωσε ο χρυσός τη Δευτέρα καταγράφοντας τα υψηλότερα κέρδη από τον Ιούνιο του 2012 εν μέσω εικασιών ότι οι μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες του κόσμου θα διατηρήσουν την επεκτατική κατεύθυνση στη νομισματική τους πολιτική για την προώθηση της ανάπτυξης.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου κέρδισε 43,10 δολ. ή 3,3% για να τερματίσει τις συναλλαγές στα 1.336 δολ.

ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Είναι το υψηλότερο κλείσιμο για το πιο ενεργό συμβόλαιο από τις 19 Ιουνίου.

Νωρίτερα το Bank Wars μετέδιδε: Άλμα σε υψηλά μήνα – Πάνω από τα 1.300 δολ. η ουγγιά

Σε υψηλά μήνα διαπραγματεύεται ο χρυσός, στα 1.323,23 δολ/ουγγιά με «άλμα» 6.7% τις τελευταίες δύο εβδομάδες που είναι και το μεγαλύτερο σε διάστημα δύο εβδομάδων από το 2011.

Οι δηλώσεις Μπερνάνκι για την νομισματική πολιτική από τις οποίες προκύπτει πως δεν θα υπάρξει χαλάρωση στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων στο εγγύς μέλλον (Σεπτέμβριο) και η άνοδος των τιμών πετρελαίου τόνωσαν τη ζήτηση.

Την περασμένη εβδομάδα, η τιμή του χρυσού στα προθεσμιακά συμβόλαια αυξήθηκε κατά 1,3%.

Η τιμή του χρυσού στα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου ενισχυόταν νωρίτερα κατά 1,7% στα 1.316,60 δολάρια ανά ουγγιά, έχοντας ανέλθει νωρίτερα μέχρι τα 1.325 δολάρια ανά ουγγιά – το υψηλότερο επίπεδο από τις 20 Ιουνίου.

Ο Michael Cuggino του Permanent Portofolio εξηγεί στο Bloomberg πως ο χρυσός υποστηρίζεται από τις δηλώσεις Μπερνάνκι που σηματοδοτούν πως η Fed δεν επιθυμεί χαλάρωση της πολιτικής της προτού υπάρξει εμφανής βελτίωση των οικονομικών συνθηκών και προσθέτει πως διατηρούνται επίσης και οι λόγοι μακροπρόθεσμης τοποθέτησης σε χρυσό.

«Τα πρόσφατα σχόλια του προέδρου της Fed μετρίασαν τις ανησυχίες σχετικά με το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Fed και αυτό οδήγησε σε short covering», αναφέρει στο σημερινό της σχόλιο η Kotak Commodity Services Ltd.

Keywords
Τυχαία Θέματα