Χρυσοχοΐδης: Σχέδιο δράσης από γειτονιά σε γειτονιά για την εγκληματικότητα

Σχέδιο δράσης για να ξεριζωθούν οι εγκληματικές συμμορίες από τις γειτονιές της Αθήνας» ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης. Την ίδια στιγμή αποκάλυψε ότι το σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού θα μεταφερθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εκτός αστικού ιστού, εντός Αττικής κοντά σε μεγάλο οδικό άξονα

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επανέλαβε ότι έχει στόχο να προχωρήσει άμεσα στην ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας και τον εκσυγχρονισμό της, ενώ απάντησε και σε όσους τον επικρίνουν για

την ένταξη στο υπουργείο του της μεταναστευτικής και σωφρονιστικής πολιτικής.

Παρουσία και του Κυριάκου Μητσοτάκη που εισήλθε στην αίθουσα για να παρακολουθήσει την ομιλία του, ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης ανέφερε με νόημα ότι ασφάλεια και προστασία των δικαιωμάτων είναι ταυτόσημες έννοιες.

«Όπου υπάρχει ασφάλεια, υπάρχει και διασφάλισης των δικαιωμάτων» δήλωσε και πρόσθεσε «η Ελλάδα δεν πάσχει από την καταπάτηση των δικαιωμάτων, πάσχει από ασφάλεια».

Ο υπουργός ανέφερε ότι λαμβάνονται μέτρα για προστασία των πολιτών και την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Στο πλαίσιο αυτό επανέλαβε ότι θα ενισχυθούν περαιτέρω οι περιπολίες και ότι θα προσληφθούν άμεσα 1.500 αστυνομικοί ώστε να αντιμετωπιστούν σε πρώτο χρόνο οι διαρρήξεις που δημιουργούν αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες.

«Με σχέδιο δράσης από γειτονιά σε γειτονιά θα ξεριζώσουμε τις εγκληματικές συμμορίες» ανέφερε και δήλωσε ότι οι γειτονιές πρέπει να γίνουν ασφαλείς για τα παιδιά αλλά και για μας που θέλουμε να περπατάμε άφοβα το βράδυ.

Αν και όπως είπε θα προσπαθήσει να ενισχύσει την πρόληψη για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, κατέστησε σαφές ότι για την τρομοκρατία δεν υπάρχει χώρος στην Δημοκρατία μας.

Ο υπουργός μίλησε εξάλλου για το σχέδιο δράσης σε ότι αφορά το μεταναστευτικό «θα απορροφήσουμε όλες τις ευρωπαικές επιδοτήσεις αξιοποιώντας με το καλύτερο τρόπο τα ευρωπαικά κονδύλια»

«Θα ενισχύσουμε την αξιοπιστία και την διεθνή μας εικόνα. Ούτε να στοιβάζουμε μετανάστες ούτε αμελώντας τα καθήκοντά μας με αφύλακτα σύνορα».

Σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών μίλησε για έναν διαρκή πόλεμο αλλά δεν θα ξαναβρεθούμε χωρίς σχέδιο.

Με μελανά σημεία περιέγραψε την εικόνα στις φυλακές.

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει» είπε και ενημέρωσε ότι οι νέες φυλακές μετά την κατεδάφιση του καταστήματος στον Κορυδαλλό θα γίνουν εκτός αστικού ιστού εντός Αττικής κοντά σε μεγάλο οδικό άξονα.

Συνοψίζοντας ανέφερε ότι «τέσσερις λέξεις έχουν αρνητικά σηματοδοτήσει τους τομείς ευθύνης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Μόρια, Μάτι, Εξάρχεια, Κορυδαλλός»

«Θα τα αλλάξουμε όλα όσο γίνεται πιο γρήγορα. Όχι για λόγους εκδίκησης ή σκοπιμοτήτων. Αλλά γιατί θέλουμε καλύτερη Δημοκρατία και χωρίς ασφάλεια δεν γίνεται. Με αυτά τα κέντρα υποδοχής και φυλακές δεν γίνεται. Θέλουμε τις πόλεις μας ανοικτές με την ελευθερία των ταυτοτήτων τους και με τα Εξάρχεια έτσιδεν γίνεται. Θέλουμε ένα κράτος σαν μα ενημερώνει και να μας προειδοποιεί και με το Μάτι δεν γίνεται».

Απαντώντας στον Ευκλείδη Τσακαλώτο που επέκρινε την απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την μεταναστευτική και την σωφρονιστική πολιτική ζήτησε πίστωση του χρόνου

«Θα μας δείτε και θα μας αξιολογήσετε και τότε θα μας κάνετε κριτική. Εως τότε περιμένετε γιατί θα τα αλλάξουμε όλα» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα