Χρόνια πολλά με υγεία, ειρήνη και περισυλλογή

Γράφει η Δρ. Τζούλια Μισιτζή

Δεν μπορούμε να πάμε πίσω και να αλλάξουμε ότι έχει γίνει αλλά μπορούμε να ξεκινήσουμε από εδώ που είμαστε για να αλλάξουμε το τέλος. Τι περιμένουμε τα μέτρα από την πολιτεία; γνωρίζουμε τα μέτρα από τους επιστήμονες! Η κατάσταση ξεφεύγει.

Δεν είναι περίεργο και τραγικό; Είναι η πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία που οι επιστήμονες ξέρουν. Αν όχι όλα, ξέρουν τουλάχιστον τα περισσότερα. Είναι η πρώτη φορά που όλος ο επιστημονικός κόσμος δουλεύει μαζι στη μεγαλη προσπάθεια κατασκευής

του εμβολίου κατά τον κορωνοιού. Και θέλουν λίγο χρόνο. Χρόνο για να βρουν τα πιο αποτελεσματικά φάρμακα και ασφαλή εμβόλια για εμάς πιστούς και άπιστους.

Η ιστορία της ανθρωπότητας έχει δείξει από προηγούμενες πανδημίες, που οι άνθρωποι γνώριζαν πολύ λιγότερα, ότι ανέχτηκαν τακτικές που σήμερα θα ήταν αδιανόητο στον καθένα από εμάς να εφαρμόσει.

Δεν μας ζητήθηκε να βάλουμε βδέλες στο σώμα μας, ούτε να κάνουμε εντριβές με πίσσα, δεν ζητούν θυσίες. Ζητούν αποστάσεις και μάσκες. Πόσο δύσκολο είναι άραγε αυτό για τον καθένα από εμάς; Mάσκες και αποστάσεις που θα σώσουν εκατοντάδες χιλιάδες ζωές μέχρι τη στιγμή που πολύ σύντομα από τώρα, θα έρθει το εμβόλιο.

Βεβαίως είναι και κάποιοι που δεν θέλουν να το κάνουν. Ακόμη όμως και εάν κάποιος δεν θέλει να το κάνει, το γεγονός ότι θα εμβολιαστούν οι άλλοι, πιθανότατα θα τον σώσει και αυτόν.

Γιατί πρέπει να κλείνει ο Πόρος, η Πάρος οι Σπέτσες γιατί; Xρειαζόμαστε άραγε αυτά τα μέτρα; Eίμαστε ευνουχισμένοι σε κάθε είδος αυτοσυγκράτησης; Zητάμε την ευχαρίστηση από το εφήμερο και δεν γνωρίζουμε την αέναη χαρά της προσφοράς, αλληλεγγύης και ευγνωμοσύνης!

Νέοι υγιείς και σκεπτόμενοι, κανείς μας δεν είναι άτρωτος, οι γονείς σας και οι παπούδες σας χρειάζονται την υπευθυνότητα και τη σοβαρότητά σας, για να γιορτάσετε όλοι μαζι του χρόνου.

Χρόνια πολλά σε όλους μας με υγεία, ειρήνη και περισυλλογή.

Πηγη: healthyvoice.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα