Χριστούγεννα 2015: Εκκλησία και Δήμοι δίνουν ζωή σε άστεγους και άπορους των τριών μνημονίων

Ένα πιάτο ζεστό φαγητό και λίγο από οικογενειακή θαλπωρή θα μπορούν να βρουν σήμερα άστεγοι και άποροι συμπολίτες μας σε διάφορες ανθρωπιστικές οργανώσεις, στις κοινωνικές δομές των δήμων και σε ενορίες της εκκλησίας. Άνθρωποι που μέχρι να ξεπάσει η κρίση ζούσαν στα σπίτια τους και τα έβγαζαν πέρα, άλλοι που είδαν τις μικρές τους επιχειρήσεις να κλείνουν και σε μια νύχτα βρέθηκαν στο δρόμο και άλλοι που παίρνουν τόσο πενιχρή σύνταξη που δεν φτάνει ούτε για το καθημερινό τους φαγητό. Συμπολίτες μας που καθημερινά αναγκάζονται να στηθούν στην ουρά για ένα πακέτο φαγητό, άλλοτε κρύβοντας το πρόσωπό τους από τα αδιάκριτα φλας.

Στη 1 μ.μ. το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων θα παραθέσει Χριστουγεννιάτικο γεύμα αλληλεγγύης, στο κλειστό Γυμναστήριο του Ρουφ (Πειραιώς και Εχελιδών 69).

Παράλληλα όπως κάθε μέρα σήμερα θα διατεθούν τα Γεύματα Αγάπης της Ι. Αρχιεπισκ0πής μέσω των ενοριών και του φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή», με 10.000 μερίδες φαγητού σε 78 ενοριακά κέντρα της Αθήνας. Το πρόγραμμα «Η Εκκλησία στους δρόμους συμπλήρωσε χθες 18.600.000 μερίδες. Αναλυτικά οι ενορίες που προσφέρουν δωρεάν φαγητό.

Η Αλληλεγγύη για Όλους, η οποία μαγειρεύει για άστεγους και ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, μέσω της Red Kitchen, θα προσφέρει δωρεάν ποιοτικό φαγητό σε αστέγους και ευπαθείς κοινωνικά ομάδες μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, στο Πεδίο του Άρεως. Τα γεύματα παρέχονται, καθημερινά, από τις 15:00 ως τις 19:00.

Διακόσιες μερίδες φαγητού και χριστουγεννιάτικα γλυκά θα διανείμει σήμερα και την Πρωτοχρονιά η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά στους άστεγους που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά καθώς και στους άπορους που διαμένουν στον Χώρο Φιλοξενίας Αστέγων του δήμου Πειραιά.

Στη Θεσσαλονίκη τα συσσίτια θα γίνουν σήμερα στην εκκλησία των Αγίων Πάντων και του Αγίου Αθανασίου στον Εύοσμο, τα οποία σιτίζουν συνολικά 800 πολίτες ενώ στα 16 συνολικά συσσίτια της μητρόπολης Θεσσαλονίκης σιτίζονται καθημερινά περίπου 3.000 άνθρωποι. Αυτή είναι η λίστα με τα συσσίτια στη Θεσσαλονίκη.

ΑΠΟ ΤΟ NEWPOST

Keywords
Τυχαία Θέματα