ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Τι δείχνει το ταμπλώ για τη συνέχεια

Η αγορά επέδειξε αντοχές και ανθεκτικότητα. Ο Γενικός Δείκτης  παραμένει σε απόσταση βολής από την κρίσιμη περιοχή των 850 μονάδων. Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, ο Γ.Δ. κέρδισε +6,90% και ο τραπεζικός δείκτης +19,63%.

 Τεχνικά, o Γενικός δείκτης επέστρεψε στην κυριότερη ζώνη αντίστασης των 850 μονάδων χωρίς να διασπάσει κατά την πρόσφατη πτωτική κίνηση το ανοδικό κανάλι ενεργοποιώντας παράλληλα νέα σήματα αγοράς από μεσοβραχυπρόθεσμους κινητούς μέσους και τον MACD.

Η άνοδος από τα πρόσφατα χαμηλά των 758 μονάδων συντελείται

με καλές προυποθέσεις σε δομή και συναλλακτική δραστηριότητα με εξαίρεση ίσως την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, όπου ήταν μάλλον αναμενόμενο να υπάρξει κάποια στάση αναμονής από τους αγοραστές μετά από πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και αθροιστικά κέρδη 7,5%.

Κλείσιμο πάνω από τις 850 μονάδες δίνει πλέον καινούργιο τοπικό επίπεδο αντίστασης στις 910 – 925 μονάδες . Καθοριστική για την πορεία της αγοράς, θα είναι η απόφαση του Eurogroup της Δευτέρας και κυρίως τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά, όπως η αυξημένη δόση και κυρίως, ο τρόπος και ο τρόπος που θα επιλεγεί  για να ανακοινωθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Για τις αγορές η βιωσιμότητα έχει τεράστια σημασία.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

-Την Τρίτη (27/11) είναι προγραμματισμένες οι ανακοινώσεις των Motor Οil, Φουρλής και  ΔΕΗ.

- Την Τετάρτη (28/11) ακολουθούν οι Τράπεζα Κύπρου και Σαράντης.

-Την Πέμπτη δημοσιεύουν οι ΓΕΚΤΕΡΝΑ, Σωληνουργία Κορίνθου και Folli Follie.

-Tην Παρασκευή στο τέλος της προθεσμίας αναμένονται τα εννεάμηνα των Σιδενόρ, ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ μαζί με άλλες 120 – 140 εταιρίες που παραδοσιακά δημοσιεύουν στο χρονικό όριο που έχει τεθεί από το ΧΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα