ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Πότε επιστρέφει στο ανοδικό κανάλι – Tips για τράπεζες και ΜΟΗ

Τεχνικά, σαν πρώτο ζητούμενο είναι τρία κλεισίματα υψηλότερα των 923 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη και των 313 μονάδων για τον FTSE25.
Όμως προκειμένου οι εν λόγω δείκτες να επιστρέψουν σε βραχυπρόθεσμο ανοδικό κανάλι, χρειάζονται κλεισίματα υψηλότερα των 978 και 335 μονάδων, αντίστοιχα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με σύσταση ΑΓΟΡΑ ξεκινά εκ νέου κάλυψη των τριών μεγάλων ελληνικών τραπεζών

η IBG, όπως αναφέρει σε έκθεσή της όπου σημειώνει ότι έρχονται καλύτερες μέρες για την κερδοφορία τους και βλέπει περιθώρια ανόδου των μετοχών άνω του 30%.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή δίνει τιμή-στόχο στα 0,7 ευρώ για την Alpha (περιθώριο ανόδου 40%), στα 4 ευρώ για την Εθνική (περιθώριο 31%) και στο 1,5 ευρώ για την Τ. Πειραιώς (περιθώριο 46%).

ΜΟΗ: Ζημιογόνο πρώτο εξάμηνο αναμένουν οι αναλυτές της Πειραιώς Χρηματιστηριακή, καθώς τα περιθώρια διύλισης υπέστησαν καθίζηση στο δεύτερο τρίμηνο, ενώ σε ετήσια βάση προβλέπει κερδοφόρο αποτέλεσμα.

ΕΚΤΙΜΟΥΝ ότι η Μότορ Όιλ θα εμφανίσει ζημίες 27,3 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο έναντι κερδών 27,5 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι, με τα EBITDA να διαμορφώνονται σε 67,1 εκάτ. ευρώ, έναντι των120,2 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο πέρυσι.

Κατά την Χρηματιστηριακή, στις βασικές αιτίες της καταγραφής ζημιών συνέβαλε το γεγονός ότι στο δεύτερο τρίμηνο τα περιθώρια διύλισης μειώθηκαν κατά 43%(!), στα 4,5 δολ/βαρέλι σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα και κατά 17%, σε σχέση με το περιθώριο του πρώτου εφετινού τριμήνου.

Ζημία υπήρξε, όμως και από τα αποθέματα, ύψους 25 εκατ. ευρώ, λόγω της πτώσης της τιμής του πετρελαίου στο Α΄εξάμηνο, ενώ αρνητικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι για τρεις εβδομάδες η μονάδα κράκερ της εταιρείας ήταν κλειστή για λόγους συντήρησης.

Σε ετήσια βάση, όμως, η Πειραιώς Χρηματιστηριακή προβλέπει ότι η ΜΟΗ, θα εμφανίσει κέρδη 30,5 εκατ ευρώ, έναντι 78 εκάτ. το 2012, ενώ για το 2014 βλέπει κέρδη 90,6 εκατ. Η τιμή στόχος μειώθηκε στα 9,4000 ευρώ και η σύσταση παραμένει ”Υπεραπόδοση”…

Keywords
Τυχαία Θέματα