WALL STREET: Πτώση και προβληματισμός για Συρία και παραγγελίες διαρκών αγαθών

Κάτω από τις 15.000 μονάδες έκλεισε ο Dow Jones. Το επενδυτικό κλίμα επιβαρύνθηκε από τις δηλώσεις Κέρι για τη Συρία που αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με τη “δράση” των ΗΠΑ αλλά και από τη σημαντική υποχώρηση στις παραγγελίες των διαρκών αγαθών με βάση τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το αμερικάνικο υπουργείο Εμπορίου.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,43% κλείνοντας στις 14.946,40 μονάδες. Ο Nasdaq κατέγραψε οριακές απώλειες 0,01% και έκλεισε

στις 3.657,50 μονάδες. O S&P σημείωσε πτώση 0,40% κλείνοντας στις 1.656,70 μονάδες.

Οι παραγγελίες διαρκών αγαθών υποχώρησαν 7,3% τον Ιούλιο από τον προηγούμενο μήνα στο εποχιακό προσαρμοσμένο μέγεθος των 226,6 δισ. δολ. όπως ανακοίνωσε το υπουργείο. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για μικρότερη πτώση 4%.

Τα στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας μονοπωλούν τους τελευταίους μήνες την προσοχή των επενδυτών καθώς πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι η ενίσχυση της ανάκαμψης στις ΗΠΑ ΘΑ οδηγήσει την Fed να αναπροσαρμόσει τη στρατηγική της.

Οι περισσότεροι οικονομολόγοι περιμένουν πλέον η κεντρική τράπεζα να αρχίσει από τον Σεπτέμβριο να μειώνει το πρόγραμμα αγορών ομολόγων που φτάνει σήμερα τα 85 δισ. δολάρια κάθε μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα