ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Οι τράπεζες καθορίζουν την τάση – Αύριο μπαίνουν οι νέες μετοχές της Πειραιώς

Αύριο αναμένεται να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς και την επόμενη ημέρα θα αυξηθεί η βαρύτητά της στον FTSE All World Index και MSCI Greece Index, με το rebalancing να αυξάνει τη μεταβλητότητα των τίτλων που απαρτίζουν τον Δείκτη.

Τα νέα

που αναμένουμε να καθορίσουν τη βραχυπρόθεσμη εξέλιξη του Γενικού Δείκτη είναι η ανακοίνωση της ελάχιστης τιμής για τη διαδικασία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank και η συνεδρίαση του Δ.Σ. στην Εθνική Τράπεζα, προκειμένου να συγκαλέσει ΕΓΣ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της.

Με βάση τα παραπάνω, εκτιμούμε ότι ο Γενικός Δείκτης, ενδεχομένως να δοκιμάσει τα επίπεδα των 1.190-1.200 μονάδων, αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος Α. ΣΑΡΡΗΣ ΑΕΠΕΥ, Δημ. Σαρρής. Εκτιμάμε δε ότι τα επίπεδα αυτά αποτελούν επίπεδα εισόδου στη χρηματιστηριακή αγορά, καθώς σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα παραμένει σε ανοδική πορεία η τάση της αγοράς, συνεχίζει και προσθέτει: Στους υπολογισμούς μας πρέπει να συμπεριλάβουμε το πολιτικό κόστος (λόγω εκλογών) αλλά επίσης και το γεωπολιτικό ρίσκο εξαιτίας της κλιμάκωσης των εντάσεων στην Ουκρανία, η οποία παρασύρει τα ξένα χρηματιστήρια σε αρνητικό έδαφος.

Original article: ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Οι τράπεζες καθορίζουν την τάση – Αύριο μπαίνουν οι νέες μετοχές της Πειραιώς.

Keywords
Τυχαία Θέματα