ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Μάχη για την επιστροφή στην ομαλότητα – Τι θα γίνει με τις τράπεζες

10:15 5/8/2015 - Πηγή: BankWars

Μάχη για να επιστρέψει στην ομαλότητα δίνει το Χρηματιστήριο της Αθήνας μετά το κραχ της Δευτέρας, με τις τράπεζες να δέχονται το ισχυρότερο πλήγμα.

Μέσα σε δύο συνεδριάσεις, οι τράπεζες μετρούν απώλειες 50%, με τη χρηματιστηριακή τους αξία να διαμορφώνεται μόλις στα 6,3 δισ. ευρώ.

Χθες ο Γενικός

Δείκτης έκλεισε με πτώση 1,22% στις 659,94 μονάδες και την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 64 εκατ. ευρώ. Το χαμηλό ημέρας για τον Γενικό Δείκτη καταγράφηκε στις 35,06 μονάδες (απώλειες -4,94%), ενώ αντίστοιχα το υψηλό ημέρας στις 669,89 μονάδες.

Η εικόνα στον τραπεζικό κλάδο είναι δραματική και «κλειδί» για την αποκλιμάκωση της πίεσης θα αποτελέσει ο καθορισμός της διαδικασίας για την ανακεφαλαιοποίησή τους.

Στόχος είναι η ολοκλήρωση του νέου γύρου ανακεφαλαιοποίησης μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, με την κυβέρνηση να επιδίδεται σε αγώνα δρόμου για να εξασφαλιστούν τα κεφάλαια, με το ενδεχόμενο bail in να απομακρύνεται.

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών βρίσκεται στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των δανειστών, με το σενάριο δημιουγίας bad bank να χάνει έδαφος και τους θεσμούς να εμφανίζονται επιφυλακτικοί, όσον αφορά το ελληνικό αίτημα για προκαταβολή 10 δισ. ευρώ από το ΤΧΣ στις τράπεζες.

Keywords
Τυχαία Θέματα