ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ BREXIT ΝΑ “ΚΑΟΥΝ” ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ – ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ

Οι χρηματιστηριακές αγορές κινούνται τους ρυθμούς του βρετανικού δημοψηφίσματος, της 23ης Ιουνίου. Το σοκ που θα προκληθεί σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις και υπάρξει Brexit, θα είναι τεράστιο. Οι μετοχές και τα ομόλογα

της περιφέρειας καθώς και οι κλάδοι των τραπεζών και των βασικών υλικών θα σημειώσουν μεγάλη πτώση, όπως αναφέρεται και σε ανάλυση της BlackRock.

Ενδεικτικό του φόβου, είναι ότι την περασμένη Παρασκευή, όλες οι μεγάλες αγορές έκελισαν αρνητικά και μάλιστα με σημαντική πτώση.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ – ΟΙ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΚΑΟΥΝ

Υπό τη σκιά του πιθανού Brexit θα κινηθεί και η ελληνική αγορά. Χωρίς αυτό, τα πράγματα έδειχναν αισιόδοξα. Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η χρηματιστηριακή αγορά έχει μπροστά την επαναφορά του waiver που ανοίγει τον δρόμο για την βελτίωση της ρευστότητας αλλά και της κεφαλαιακής θέσης των ελληνικών τραπεζών, την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) και φυσικά τη “στροφή” της κυβέρνησης προς την επιχειρηματικότητα και κυρίως στον επενδυτικό τομέα που, όπως υποστηρίζει, θα δοθεί μεγάλο βάρος.

Με τα δεδομένα αυτά, σύμφωνα με τις τελευταίες εκθέσεις, μετά τα αποτελέσματα τριμήνου και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης της οικονομίας, οι τιμές των μετοχών των τραπεζών έχουν νέα περιθώρια ανόδου.

Η ALPHA BANK έχει περιθώριο μέχρι τα 3,3 ευρώ σύμφωνα με την Goldman Sachs, μέχρι τα 3,22 ευρώ σύμφωνα με την Eurobank equities και μέχρι τα 3,47 ευρώ σύμφωνα με την IBGΗ Εθνική Τράπεζα έχει περιθώριο μέχρι τα τα 0,41 ευρώ σύμφωνα με την IBG και μέχρι τα 0,48 ευρώ σύμφωνα με την Eurobank equities
Η Τράπεζα Πειραιώς έχει περιθώριο μέχρι τα 0,35 ευρώ σύμφωνα με την Goldman Sachs, μέχρι τα 0,28 ευρώ σύμφωνα με την Credit Suisse, μέχρι τα 0,46 ευρώ σύμφωνα με την Morgan Stanley και μέχρι τα 0,30 ευρώ σύμφωνα με την Eurobank equities.Η Eurobank έχει περιθώριο μέχρι τα 1,06 ευρώ σύμφωνα με την Credit Suisse, 1,42 ευρώ σύμφωνα με την Morgan Stanley και 1,12 ευρώ σύμφωνα με την UBS.

Μεγάλη άνοδο, πάνω από 80% από τα τρέχοντα επίπεδα, “βλέπει” και η Euroxx στις τραπεζικές μετοχές.

Για την Alpha Bank, η οποία και είναι η top pick του κλάδου, αυξάνει την τιμή – στόχο στα 4 ευρώ, από 3,20 ευρώ προηγουμένως. Για την Εθνική δίνει τιμή στόχο στα 0,50 ευρώ, από 0,46 ευρώ προηγουμένως, για την Πειραιώς δίνει 0,46 ευρώ, από 0,39 ευρώ προηγουμένως, και για Eurobank η τιμή – στόχος είναι τώρα τα 1,70 ευρώ, από 1,50 ευρώ προηγουμένως.

Keywords
Τυχαία Θέματα