ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Η τεχνική ανάλυση, οι τράπεζες και οι υπερπουλημένες μετοχές

Το σενάριο της ελεγχόμενης διόρθωσης, στο οποίο ποντάρουν οι «Long», κρέμεται, σε επίπεδο τεχνικής ανάλυσης, από μια κλωστή. Και αυτό διότι ο FTSE 25 δεν πρέπει να χάσει με φίλτρο 3 ημερών τις 308 – 310 μονάδες. Αφού κάτι τέτοιο θα πυροδοτήσει νέο γύρο πωλήσεων, διευρύνοντας την διόρθωση.Προς το παρόν οι ενδείξεις προμηνύουν ένα μίνι θρίλερ. Η σκυτάλη των πωλήσεων, στις τελευταίες συνεδριάσεις, έχει περάσει στα χέρια μικρότερων hedge funds και ιδιωτών επενδυτών.

-Στις τράπεζες

κυριαρχούν προς το παρόν τα αρνητικά νέα, καθώς η αγορά φοβάται ότι το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας απειλεί όχι μόνο τους σχεδιασμούς για την αντιμετώπιση των επισφαλειών, αλλά και την ίδια την κυβερνητική συνοχή. Είναι όμως γεγονός, ότι οι τράπεζες εισέρχονται στην τελική ευθεία για την δημοσίευση αποτελεσμάτων β’ τριμήνου τα οποία προβλέπονται ότι θα κρύβουν ευχάριστες εκπλήξεις στις γραμμές της οργανικής κερδοφορίας λόγω της μείωσης του κόστους χρηματοδότησης, αλλά και σε επίπεδο αποτελεσμάτων λόγω έκτακτων κερδών.

- ΜΕΤΟΧΕΣ: Αρκετές εξ αυτών έχουν περάσει σε επίπεδο αρκετά ”πουλημένο”. Και είναι έτοιμες με την παραμικρή βελτίωση να αντιδράσουν σχεδόν βίαια. Είναι αρκετές, απλά σημειώστε ονόματα… ΜΕΤΚΑ, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΑΤΤΙΚΗΣ, ΙΝΛΟΤ, ΕΤΕ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΙΝΤΚΑ, ΤΙΤΚ…

Keywords
Τυχαία Θέματα