ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Δεν πρόκειται να σηκώσει κεφάλι αν δεν λυθεί το ζήτημα με τις τράπεζες

Εγκλωβισμένο στη στασιμότητα παραμένει το χρηματιστήριο της Αθήνας, με φόντο την κόντρα ΕΚΤ -ΔΝΤ για τις ελληνικές τράπεζες.

Ο Γενικός Δείκτης δεν πρόκειται να σηκώσει κεφάλι αν δεν λυθεί η εκκρεμότητα με την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών,

καθώς όσο το ΔΝΤ εμμένει στη θέση του για νέα AQRs και 4η ανακεφαλαιοποίηση, ύψους 10 δισ. ευρώ, οι τραπεζικές μετοχές δέχονται ισχυρές πιέσεις.

Στη σημερινή συνεδρίαση ο Γ.Δ κινδυνεύει να χάσει και τις 800 μονάδες, με τους χρηματιστηριακούς αναλυτές να τονίζουν ότι πρόκειται για ένα τεχνικό σημείο το οποίο δεν πρέπει να σπάσει.

Σχετικά με τις προθέσεις του ΔΝΤ επί του θέματος, ελάχιστα αναμένεται να διευκρινιστούν στην επίσκεψη της Κριστίν Λαγκάρντ στην Αθήνα στις 29 Σεπτεμβρίου.

Χρηματιστήριο και τράπεζες αναμένεται να παραμείνουν όμηροι της κόντρας του ΔΝΤ με ΕΚΤ- SSM, τουλάχιστον μέχρι τον Νοέμβριο και τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης στη Γερμανία.

Το ΔΝΤ έχει θέσει θέμα ειδικών ελέγχων για να εξακριβωθεί η ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού (AQRs), γεγονός που εφόσον “περάσει”, η 4η ανακεφαλαιοοποίηση των τραπεζών, ύψους 10 δισ. ευρώ, δεν θα αποφευχθεί.

Παρά το γεγονός ότι ΕΚΤ και SSM έχουν απορρίψει τις απαιτήσεις του ΔΝΤ, οι τραπεζικές μετοχές δεν είναι σε θέση να ανακάμψουν.

Τραπεζίτες και μετοχές όμηροι της κόντρας ΔΝΤ με ΕΚΤ- SSM – Η αβεβαιότητα και ο “θείος” Σόιμπλε

Keywords
Τυχαία Θέματα