ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Αγγίζει τις 1000 μονάδες. Ερώτημα αν θα μπορέσει να τις κρατήσει βραχυπρόθεσμα

22:04 8/1/2013 - Πηγή: BankWars

upd: Ξεπέρασε τις 980 μονάδες το Χρηματιστήριο Αθηνών, παρά το διστακτικό ξεκίνημα, με τον Γενικό Δείκτη Τιμών να οδεύει προς το επίπεδο των 1.000 μονάδων. Η κόπωση όμως από τη συνεχή ανοδική πορεία σε συνδυασμό με τις πολύ συγκρατημένες κινήσεις των μεγάλων διεθνών αγοιρών, δεν αποκλείεται να σημάνει μικρή διόρθωση στις προσεχείς συνεδριάσεις.

Σε ανοδική τροχιά για έκτη συνεχή συνεδρίαση κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά στη σημερινή συνεδρίαση, με τον βασικό χρηματιστηριακό δείκτη να μετρά συνολικά κέρδη

8,78% κατά τις έξι τελευταίες συνεδριάσεις.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε σήμερα πάνω από τα επίπεδα των 980 μονάδων, στις 980,52 μονάδες σημειώνοντας κέρδη σε ποσοστό 1,14 %.

Ενδοσυνεδριακά είχε διασπάσει ανοδικά και τις 900 μονάδες, καταγράφοντας ανώτερη τιμή στις 992,34 μονάδες όταν σημείωνε κέρδη έως και 2,36%, τα οποία περιορίσθηκαν σημαντικά καθώς εκδηλώθηκαν ρευστοποιήσεις για κατοχύρωση κερδών, προς το τέλος των συναλλαγών.

Αρχικά είχε υποχωρήσει στις 964,82 μονάδες, όταν κατέγραφε μικρή πτώση 0,48%.

Η αξία των συναλλαγών σημείωσε σημαντική αύξηση και ανήλθε στα 84,182 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,04%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,89%.

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Βιομηχανικών Προϊόντων(+3,68%), των Τηλεπικοινωνιών (+2,52%), των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+2,46%) και των Ταξιδιών (+2,06%).

Αντιθέτως απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Τραπεζών (-0,21%), των Τροφίμων (-0,20%) και των Προσωπικών Προϊόντων (-0,13%).

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Βιοχάλκο (+5,30%), της ΕΧΑΕ (+4,17%), της Ιντραλότ (+4,02%) , της ΔΕΗ (+3,11%), της Frigoglass(+2,99%), της ΜΕΤΚΑ (+2,99%) και του ΟΤΕ (+2,52%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της MIG (-2,22%), της Κύπρου (-1,83%), της Μυτιληναίος (-1,80%) και της Πειραιώς (-1,08%).

Ανοδικά κινήθηκαν 116 μετοχές, 59 πτωτικά και 24 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Χατζηϊωάννου +29,41%, Audiovisual +29,12%, Αλφα Γκρίσιν +19,71% και Τηλέτυπος +19,23%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Τεχνικές Εκδόσεις -19,88%, Ιπποτούρ -19,81%, Δούρος -19,67% και Μάρακ -19,32%.

Έπιασαν δουλειά τα “λομπάκια”. Φήμες για στημένα παιχνίδια σε “μικρές” μετοχές

Οι φήμες για στημένα παιχνίδια ως φαίνεται μάλλον δεν πρόκειται να εκλείψουν ποτέ από το ελληνικό χρηματιστήριο. Οταν μάλιστα αυτές ενισχύονται και από την ανάλογη συμπεριφορά των εμπλεκομένων μετοχών, τότε όχι μόνο παίρνουν διαστάσεις αλλά ενίοτε γίνονται πιο συγκεκριμένες και συμπεριλαμβάνουν ακόμη και ονόματα από το ένδοξο παρελθόν.

Ωστόσο το πού υπάρχει αλήθεια και πού μύθος δεν μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί, μια και πλέον όλοι φροντίζουν να καλύπτουν πολύ προσεκτικά τα ίχνη τους, προκειμένου να αποφύγουν τον πέλεκυ της Κεφαλαιαγοράς που πάντα καραδοκεί.

Παράλληλα, η νέα γενιά των «market makers», όπως αρέσκονται πλέον να αυτοαποκαλούνται όσοι συμμετέχουν σε επενδυτικά σχήματα, προσπαθώντας να αποβάλουν την «ρετσινιά» του «λομπίστα», φαίνεται να κινείται ως στιγμής τουλάχιστον μεθοδικά και προσπαθεί να παίξει το παιχνίδι της χειραγώγησης με έναν τρόπο που δεν δημιουργεί υποψίες.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, αποδόσεις περιφερειακών μετοχών της τάξεως του 50% – 60%, όπως αυτές που έχουν «γράψει» οι μετοχές των Άλκο, Μύλοι Κεπενού, Ιντεάλ, Μevaco, Μαθιός Πυρίμαχα, Τσουκαρίδης κλπ. το τελευταίο ενάμιση μήνα και αυξομειώσεις στους όγκους συναλλαγών που μυρίζουν άτυπα πακέτα, δεν παύουν να προϊδεάζουν για συντονισμένες κινήσεις

Πληροφορίες από τα χρηματιστηριακά πηγαδάκια θέλουν βορειοελλαδίτικο σχήμα να έχει ανοίξει παρτίδες με την Κρήτη και να ασχολείται με τη μετοχή της Creta Farm αλλά και της ΚΡΙ – ΚΡΙ. Από την άλλη πλευρά φημολογείται πως αθηναϊκό lobby έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στον κλάδο της υγείας και των χημικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα