Χρηματιστήριο: Αλλάζουν οι κανόνες λειτουργίας της Εναλλακτικής Αγοράς

Την τροποποίηση των κανόνων λειτουργία της Εναλλακτικής Αγοράς (ΕΝ.Α) ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα ενέκρινε: -την ανάγκη επαναπροσδιορισμού της επάρκειας της διασποράς, σύμφωνα με τα όσα ισχύουν στην οργανωμένη αγορά, -τις αλλαγές που έχουν επέλθει στο καθεστώς διεξαγωγής των φορολογικών ελέγχων εταιρειών και την ανάγκη διευκόλυνσης της διαδικασίας ένταξης στην αγορά -την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του πλαισίου που διέπει

τη λειτουργία των Εταιριών Κεφαλαίων Επιχειρηματικών Συμμετοχών (Ε.Κ.Ε.Σ.) και την ανάγκη ρύθμισης των προϋποθέσεων ένταξης και υποχρεώσεων των εν λόγω εταιριών και -την εναρμόνιση του χρόνου ανακοίνωσης και υλοποίησης εταιρικών πράξεων καθώς και χρηματικών διανομών με τα διεθνή πρότυπα υλοποίησης εταιρικών πράξεων.

Επίσης, το Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών ενημερώθηκε για: -τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της «ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ Ε.» από 0,85 σε 0,75 ευρώ και την επιστροφή ποσού 0,10 ευρώ ανά μετοχή στους μετόχους της με καταβολή μετρητών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των υφισταμένων μετοχών με νέα ονομαστική αξία μετοχής 0,75 ευρώ και ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος επιστροφής κεφαλαίου ορίστηκε η 4η Νοεμβρίου 2013. Δικαιούχοι της επιστροφής κεφαλαίου είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. ως κάτοχοι των μετοχών κατά την 6η Νοεμβρίου 2013.

-τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της «ΑΛΦΑ ΓΚΡΙΣΙΝ Α.Ε.» από 0,40 σε 0,30 ευρώ. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των υφισταμένων μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία ορίστηκε η 25η Ιουλίου 2013.

Τέλος, το ενέκρινε την παραίτηση της εταιρείας – Μέλους του ΧΑ «ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» από την ιδιότητα του Μέλους Διαπραγμάτευσης στην Αγορά Αξιών και την Αγορά Παραγώγων του ΧΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα