Χρ. Μεγάλου: Νέες χορηγήσεις 2 δισ. ευρώ στο 9μηνο από την Τράπεζα Πειραιώς

Σε νέες χορηγήσεις 2 δισ. ευρώ έχει προχωρήσει κατά το 9μηνο του 2018 η Τράπεζα Πειραιώς, έχοντας σημειώσει παράλληλα τη μεγαλύτερη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) τα τελευταία τρίμηνα.

Αυτό επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, κατά τη διάρκεια ημερίδας που διοργάνωσε η Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ.

Η Τράπεζα Πειραιώς

βρίσκεται σε πορεία υλοποίησης εκταμιεύσεων 3 δισ. ευρώ εντός του 2018. Τα επόμενα τρίμηνα θα περάσουν σε θετική πιστωτική επέκταση μετά από μια δεκαετία είπε ο Χ. Μεγάλου.

Όπως επισήμανε, με τη βελτίωση του προφίλ χρηματοδότησής της (αύξηση στις καταθέσεις κατά 2 δισ. ευρώ από 1/1/2018, δείκτης δανείων προς καταθέσεις 91%, και μηδενισμός του ELA), η Τράπεζα Πειραιώς έχει τη δυνατότητα να στηρίξει δυναμικά την οικονομία.

Ο Χρήστος Μεγάλου είπε ότι το μέλλον της ασφάλισης στην Ελλάδα βρίσκεται στα επαγγελματικά ταμεία.

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Χαντζηνικολάου, είπε ότι η αύξηση των αποθεματικών των ταμείων θα είναι καταλυτική για τη χώρα μας καθώς θα συμβάλλουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας και μακροχρόνια στη μείωση του συνολικού κόστους του εθνικού συστήματος συντάξεων. Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες στη χώρα μας ειδικά με τις δημοσιονομικές περικοπές, έχουν δημιουργήσει κατάλληλες συνθήκες για την ενίσχυση του δεύτερου πυλώνα ασφάλισης. Δίπλα στο κοινωνικό σύστημα ασφάλισης, που θα πρέπει να συνεχίσει να επιτελεί το έργο του, θα πρέπει να προστεθεί ο θεσμός των επαγγελματικών ταμείων, ο οποίος αποτελεί πραγματικότητα εδώ και πολλά χρόνια σε όλο τον κόσμο, είπε ο Γ. Χαντζηνικολάου.

Keywords
Τυχαία Θέματα