Χειροπέδες σε μέλη σπείρας που εισήγαγαν ηρωίνη από την Τουρκία

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά οδηγήθηκαν δύο αλλοδαποί, 63 και 39 ετών, ως μέλη διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης, η οποία εισήγαγε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης από την Τουρκία στην Ελλάδα με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της.

Συγκεκριμένα, από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο Κερατσίνι οι

δύο αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση, παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων, ενώ για αναζητείται άλλος ένας αλλοδαπός ως μέλος της ίδιας σπείρας.

Ο 63χρονος φέρεται ότι ήταν υπεύθυνος ως επαγγελματίας οδηγός για την εισαγωγή από την Τουρκία και τη μεταφορά στην ελληνική επικράτεια ποσοτήτων ηρωίνης με τη χρήση φορτηγού διεθνών μεταφορών. Ο αναζητούμενος αλλοδαπός ήταν υπεύθυνος για την αρχική παραλαβή και την περαιτέρω διανομή των εισαγόμενων ποσοτήτων ηρωίνης, ενώ ο 39χρονος υπεύθυνος για την παραλαβή, την αποθήκευση, την εγκατάσταση εργαστηρίου νόθευσης και επανατυποποίησής τους, καθώς και την περαιτέρω διακίνησή τους.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση εντός οικίας και σε τράκτορα, ο οποίος κατασχέθηκε, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

ηρωίνη βάρους 8 κιλών και 18,4 γραμμαρίωνσκόνη άγνωστης χημικής σύστασης βάρους 9.310 γραμμαρίων2 πιστόλια με γεμιστήρες37 φυσίγγια πιστολιού 9mmτα χρηματικά ποσά των 4.405 ευρώ, 2.620 Λιρών Τουρκίας, 490 δολαρίων Η.Π.Α. και 13 Μπιρ Μανάτ Αζερμπαϊτζάν3 κινητά τηλέφωναηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείαςπλήθος ξύλινων καλουπιών για τυποποίηση ναρκωτικών ουσιών4 περιστρεφόμενοι σφιγκτήρεςσημειωματάριο με ιδιόχειρες σημειώσεις με χρηματικά ποσά και ονόματαπλήθος υλικών κατάλληλων για τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών
Keywords
Τυχαία Θέματα